nagykőrös

2019.02.24. 07:00

A nagykőrösi tűzvész károsultjainak megsegítéséért rúgták a bőrt a diákok

Jótékonysági focimérkőzést szervezett pénteken a Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola azon két család számára, akiknek háza január végén egy tűzvész következtében lakhatatlanná vált.

Koós Kata

– Az egyik család gyermekei már nagyok, de egykor ők is a Kossuth Iskolába jártak, a másik család gyerekei pedig jelenleg is intézményünk diákjai, ráadásul az egyik kisfiú focizik is. Innen jött az ötlet, hogy egy jótékonysági focirendezvény szervezésével próbálunk számukra pénzt gyűjteni az újrakezdéshez – fejtette ki Deák Gábor, iskolaigazgató. Elmondta: tudomása szerint még nem fordult elő a város története során az iskolák ilyen mértékű összefogása.

– Tudtommal nem nagyon történt olyan a városban, hogy az öt általános iskola, tehát a református, a katolikus és a három állami iskola egy közös rendezvényen próbál egy kicsit segíteni – közölte, majd hozzátette: intézményük a csütörtökön tartott farsangi rendezvény bevételéből kétszázezer forintot ajánlott fel az otthonukat elvesztő családok megsegítésére.

A Kossuth Iskola mellett a Nagykőrös Városért Közalapítvány is adománygyűjtést szervezett a károsultak számára. A felajánlásokat a 10918001-00000017-88050007 számlaszámra várják „Segítsünk az újrakezdésben” jeligével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában