Kalocsa

2019.01.05. 20:00

Kalocsán született a soproni család kisfia

Horváth Hugó január 2-án 16 óra 33 perckor született, ezzel ő lett az első újévi baba a Kalocsai Szent Kereszt Tagkórház szülészetén.

Gábor János

A sajtó először pénteken délelőtt találkozhatott a vaku­villogást és az interjúkat vígan átszundikáló kisfiúval, akinek édesanyja fáradtságra hivatkozva nem szeretett volna fényképezőgép elé állni, ugyanakkor az osztály egyik ápolójának segítségét kérve büszkén mutatta be az újszülöttet. Az egészséges gyermek császármetszéssel jött világra, 3850 grammal és 53 centiméterrel.

– A kalocsai származású kismama Sopronból jött haza: itt tervezték a szülést, miután orvoshoz is ide jártak – mesélte mosolyogva a Hugót világra segítő dr. Kazacsay László osztályvezető főorvos. – Az ügyelet jól végezte a munkáját, a mama és a baba is jól van, egészséges – nyugtázta, hozzátéve, hogy Hugó egyike annak az évi átlagosan 300 kisdednek, akik a kalocsai szülészeten látják meg a napvilágot. Megjegyezte: ez a szám évek óta stagnál.

Dr. Bálint József polgármester, dr. Réfy Miklós főorvos és Demsa Andrásné csecsemőápoló Hugóval
Fotó: Petőfi Népe

– Önkormányzatunk követi azt a hagyományt, hogy mindig köszöntjük az év első babáját és a szülőket – nyilatkozta az édesanyánál tett látogatása után dr. Bálint József polgármester a kórterem ajtajában. – Most csak vele tudtam találkozni, mert az apuka dolgozik. Vásárlási utalvánnyal és játékokkal kedveskedtünk nekik, kifejezve örömünket, hogy a gyermek itthon született – számolt be.

Kihasználva az alkalmat elmondta: elégedetten látja, hogy mint minden anyuka, Hugó édesanyja is „jó kezekben van”, a kórház pedig ezzel azt demonstrálja, hogy „felkészült szakemberek” dolgoznak a szülészeten.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában