Szabadszállás

2019.01.19. 10:21

HangErdő kiállítás nyílt a szabadszállási művelődési házban

Szabó Klarissza Médea keramikus munkáiból nyílt kiállítás pénteken a szabadszállási József Attila Közösségi Házban.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

A Szabadszállásról elszármazott Pécsett élő művésztanár az érzelmeket pozitívan befolyásoló formák kutatásával foglalkozik, hangzó szobrokat készít azzal a céllal, hogy az alkotást megfigyelő, illetve az alkotással interakcióba kerülő szemlélőben mindenképp pozitív élmény alakuljon. A térben megjelenő, esetleg mozgásban levő formákhoz hanghatások társulnak. A művésznő agyagból mintázott csengő-bongó „hangerdőt” hozott Szabadszállásra is. A megszokottól eltérően a kiállított tárgyakat a látogatóknak itt kötelező volt megérintenie, hiszen csak így érthették meg az alkotó gondolatiságának lényegét.

Szabó Klarissza Médea munkásságát Somogyi György fotográfus méltatta. Elmondta: A kiállított alkotások nem csupán „elvont” alternatív szobrok, hanem hosszú kísérletezés eredményei, ahol maga a tér, a tapintható, látható térforma, és a hangzás teljes harmóniában mutat egységet a befogadó irányába, több érzékszervünkön keresztül.

A kiállításmegnyitót az X-bár Együttes műsora tette teljessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában