Kecskemét

2019.01.10. 11:47

Hálózatbővítés miatt sok utcában lesz tervezett áramszünet Kecskeméten

Főleg Katonatelepen, Talfáján, a Máriahegyben és a Műkertvárosban lesznek időszakos áramszünetek januárban Kecskeméten, mert bővítik a hálózatot. Az időpontokat kiplakátolják, de a neten is megnézhető, mikor hol nem lesz áram.

Hraskó István

Az NKM Áramhálózati Kft. az ügyféligények alapján idén is folytatja a hálózatbővítést Kecskeméten. Ezzel egyidőben januárban a középfeszültségű villamoshálózat karbantartása történik, valamint napelempark építése miatt további hálózatépítést végeznek a kisfeszültségű hálózaton. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése miatt rövid időre szükséges az egyes hálózati szakaszok kikapcsolása. A munkák idején tehát januárban időszakos áramszünet lesz Kecskeméten több utcában – tájékoztatta szerkesztőségünket Takács Valentina, az önkormányzat kommunikációs vezetője.

Mint hozzátette, az NKM áramszolgáltatójának munkatársai minden esetben igyekeznek az áramszünetek időtartamát a minimálisra csökkenteni, hogy a fogyasztók a legkevesebbet érezzék a munkavégzésből.

A tervezett áramszünetek pontos idejéről és az érintett utcákról a www.nkmaram.hu oldalon az Online ügyfélszolgálat/Tervezett áramszünetek menüpont alatt lehet tájékozódni, a települések közül Kecskemétet kiválasztva.

Az érintett területek listája és az időpontok itt találhatóak meg.

Az érintett fogyasztók plakátokon is értesítve vannak és lesznek (15 nappal az áramszünetet megelőzően). Megnéztük, a legtöbb tervezett áramszünet Katonatelepen, Talfáján, a Máriahegyben, a Műkertvárosban és a Mezeivárosban lesz, általában 5-8 óráig kell majd nélkülözni az áramot, a legtöbb helyen reggel fél 8-től délután fél 4-ig, máshol 9-től 3-ig.

Ezek is érdekelhetik