Kunszentmiklós

2019.01.11. 13:19

Anyagi támogatást ítéltek meg a képviselők

Kazánház felújításához, légtisztító berendezés vásárlásához nyújtott támogatásokról, valamint a Startmunka mintaprogramhoz való csatlakozásról döntöttek idei első ülésükön a kunszentmiklósi városatyák.

Gulyás Sándor

Helyi lakos kereste meg az önkormányzatot és kért támogatást leégett kazánházának felújítására. A kérelmező ingatlanjának melléképületében üzemelő kazánház december végén lett a lángok martaléka. A tulajdonos a fűtést kölcsönkapott kályhával oldotta meg, a család egy része pedig ideiglenesen egy önkormányzati tulajdonú ingatlanban húzta meg magát. A kazánház újraépítéséhez gerendákra, 35 négyzetméter téglára, ezer darab cserépre, egy új kazánra, csapokra lenne szüksége, amit anyagi helyzete miatt önerőből nem tudott megvásárolni. A kérelem meghallgatásra talált, a város képviselő-testülete 200 ezer forintos támogatást szavazott meg a bajba jutott családnak.

Ugyancsak 200 ezer forintot kap egy komoly betegséggel küszködő lakos, aki súlyos műtéten van túl. A beteg embernek légtisztító berendezésre van szüksége otthonában történő felépüléséhez, későbbi életminőségének javításához. A légtisztító berendezés a szálló por kiszűrésén kívül a vírusokat is kiszűri, ezzel védi az immunrendszert. A kérelmező és felesége kunszentmiklósi lakosok, gyermekük pár hónapja született, így számukra nagyon nagy anyagi megterhelést jelentene a készülék megvásárlása.

A belügyminisztérium döntése alapján az idei évben lehetőség van kistérségi mintaprogram indítására. A kunszentmiklósi képviselő-testü­let úgy határozott, hogy a Start program keretében márciustól 2020. február 29-ig 8 órás foglalkoztatás keretében 10 főnek biztosítanak munkát. A közfoglalkoztatottak fele térkövet fog gyártani, a többiek pedig a térkő lerakását végzik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában