Szabadszállás

2018.12.19. 17:30

Támogatja a honvédelem ügyét Szabadszállás polgármestere

A katonai érdekvédelem és a toborzás terén végzett kiemelkedő munkájáért kapott elismerést dr. Báldy Zoltán, Szabadszállás polgármestere az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokságtól. A városvezető álláspontja, hogy a kitüntetés nem csak őt illeti meg, hanem mindazokat, akik segítették a honvédelem ügyét.

Gulyás Sándor

dr. Báldy Zoltán

Fotó: Gulyás Sándor

– A település vezetése mindig is kiemelten kezelte a honvédelem ügyét. Annál is inkább, mivel Szabadszállás életében közel fél évszázadon keresztül meghatározó szerepet játszott a katonaság. A laktanya bezárása után is kötelességünknek éreztük, hogy ápoljuk a tradíciókat, illetve megfeleljünk a ma elvárásainak. Az elmúlt években rendszeresen biztosítottunk helyet érdekvédelmi előadásoknak, nyílt napoknak, toborzó rendezvényeknek – mondta el érdeklődésünkre Báldy Zoltán.

dr. Báldy Zoltán
Fotó: Gulyás Sándor

A település életében fontos szerepet játszik a honvédelem

A honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül szeptemberben dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Honvédelemért Kitüntető Cím I. fokozatával jutalmazta a városvezetőt.

– A laktanya bezárását követően a Honvéd Nyugdíjas Klub vállalta fel a katonai hagyományok ápolását. Ehhez nyújt rendszeres anyagi támogatást és biztosít tárgyi eszközöket az önkormányzatunk. A környéken egyedülállónak számító, folyamatosan gyarapodó és bővülő Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjtemény számára például ingyenesen adtuk használatba a volt laktanya parancsnoki épületét, illetve az idei esztendőben a csapatzászló másolatának elkészítéséhez is az önkormányzat biztosított fedezetet – hangsúlyozta a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában