Kiskunhalas

2018.12.09. 15:30

Huszonötmillióra rúg az útjavítás költsége

A szakértő által megállapított 48 millió forint helyett mindössze 25 millió forint értékű szavatossági munkát végez el a második ütemben zajlott csatornázási munkálatok kivitelezéséért felelős cég. Ez az összeg azonban az ötszöröse annak az ötmillió forintnak, amennyit a tárgyalások elején elismert a cég.

Pozsgai Ákos

A csatornázás után az útburkolatok állapota már nem volt a régi

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Sok helyen nem megfelelő minőségben javították ki az úthibákat a második ütemben végzett szennyvízcsatornázásokat követően a városban. A feltárt hibákról tavaly lista készült, amit a város önkormányzata eljuttatott a kivitelezőhöz.

Az ideiglenesen felállított önkormányzati bizottság, majd a képviselő-testület által is elfogadott jelentésből kiderült, hogy a felmerült úthibák azért alakultak ki, mert a csatornázás során a vezetékek felett a tömörítések elmaradtak, illetve nem a megfelelő tömörségben készültek el a helyreállítások, nem 30 centiméteres útalap épült, továbbá nem megfelelő minőségű és vastagságú beton került az aszfalt alá.

Az önkormányzat szavatossági igénnyel élt a kivitelezésért felelős cég felé, a szakértői számítás szerint 48 millió forint értékű útjavításokat kért, ennek az összegnek azonban csak alig több mint tíz százalékát, 5 millió forintot ismert el a cég.

Az önkormányzatnak a bírósági pereskedés helyett a kivitelezővel való többfordulós tárgyalás során sikerült megállapodnia arról, hogy az 5 millió helyett 25,4 millió forint értékű szavatossági munkát végezzen el a kivitelező, amely jövő tavasszal kezdi meg a hibás utak javítását, mely a város több pontját is érinti majd.

A csatornázás után az útburkolatok állapota már nem volt a régi
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában