kiállítás

2018.12.24. 11:21

Betlehemi jászolkiállítást rendeztek a Bács-megyeiek alkotásaival

Huszonötödik alkalommal rendezték meg betlehemi jászolkiállítást, melynek ezúttal a budapesti Duna Palota adott otthont. A jubileumi tárlaton 142 pályázó több mint háromszáz alkotása látható, köztük félegyházi és bugaci alkotóké is.

Vajda Piroska

Papp Gáspár a teáskészlethez készült tálcával

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vajda Piroska

Papp Gáspár félegyházi keramikus negyedik alkalommal kapott meghívást a rangos kiállításra, de Feketéné Papp Éva keramikus, zománcműves bugaci és félegyházi diákjai sem először mutatkozhatnak be a fővárosi tárlaton.

Papp Gáspár a teáskészlethez készült tálcával
Fotó: Vajda Piroska / Petőfi Népe

Az évek során – a kiállítás színesítése, még látványosabbá tétele érdekében – a betlehemi jelenetet vagy annak szereplőit ábrázoló művek mellett olyan alkotásokkal bővítették a palettát, amelyek a betlehemezés népszokásait örökítik meg, a betlehem mának szóló üzenetét fogalmazzák meg, vagy az adventi-karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódnak és meghittebbé, ünnepibbé és egyedivé tehetik otthonunkat, asztalunkat, karácsonyfánkat vagy éppen öltözékünket. A neves szakemberekből álló zsűri elsősorban a művészi érték, eszmeiség, esztétikai megjelenés és technikai kivitelezés alapján döntöttek az alkotásokról. Értékelték az új ötleteket, technikákat, a téma új megközelítéseit, a kísérletező kedvet is.

Papp Gáspár ezúttal egy ünnepi teáskészlettel, a bugaci diákok – Fekete Zsuzsanna, Fisz Noémi, Gerghel Natália, Kócsó Krisztián, Korom Balázs, Latki Fanni, Papp Anna, Pap Zoltán, Petróczi Levente, Petróczi Lilla, Szabó Katinka és Tánczos Attila – tűzzománc karácsonyfadíszekkel és hűtőmágnesekkel, a félegyházi diákok – Fodor Emma, Palotás Ferenc, Bajáki Tímea, Mester Adél, Fekete Lilla, Szénási Viktória és Gulyás Laura – A mi karácsonyunk címmel készült kerámiakompozícióval mutatkoznak be az ünnepi tárlaton, amely vízkeresztig, január 6-ig várja a látogatókat a Duna Palotában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában