Kalocsa

2018.12.23. 10:38

Beteg gyerekekkel találkoztak a börtönlakók

A Kalocsai Fegyház és Börtön fogvatartottjai idén is összeállítottak karácsonyi csomagokat a Szent Kereszt Tagkórház gyermekosztályán tartózkodó betegek számára.

Gábor János

Fotó: Gábor János

– Ezt a programot igénylik a fogvatartottak, mivel női házról van szó. Nekik mindig kiemelt fontosságú a karácsony – magyarázta dr. Tanács Eszter Tímea. A bv. ezredes bv. főtanácsos parancsnok maga kísérte el a műsorral és ajándékcsomagokkal készülő nőket a kórházba. Mint mondta, azért tartották természetesnek és választották idén is a gyermekosztályt, mert a fogvatartottak a saját gyermekeikkel nem találkozhatnak ebben az időszakban, vagy csak olyan körülmények között, ami a fegyház biztonsági előírásainak megfelel. – Itt egy kicsit önfeledtebben, szabadabban élhetik át az ünnepi készülődést – tette hozzá.

Fotó: Gábor János

A kalocsai börtönparancsnok elárulta: plusztalálkozókat ünnepek alatt sem iktathatnak be a börtönlakók és családjuk számára, erre csak az adott kereteken belül, hagyományos módon van lehetőségük, például tervezhetik erre az időszakra a soron következő beszélőt. Dr. Tanács Eszter egyébként úgy látja: nemcsak azok a fogvatartottak viszonyulnak érzékenyebben ehhez az időszakhoz, akik már anyukák, hanem női mivoltukból adódóan mindegyikük. Ebből következik a szép iránti igényük, ezen belül pedig a legnemesebb ünnepnek tartják a karácsonyt. Ilyen alkalmakkor ugyanis valamilyen formában ki tudják fejezni a bennük lévő szeretetet, amit a börtönfalakon belül kevésbé vagy egyáltalán nem élhetnek át.

– A gyerekek olyan környezetet teremtenek, ami a szívüknek-lelküknek kedves – foglalta össze a találkozás jelentőségét a bv. ezredes.

Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában