kecskemét

2018.12.05. 14:00

Adventi kiállításon mutatták be a diákok a legújabb trendeket

Az adventi koszorúknál az idei trend a bézs, a halvány színek, ezen belül is a rózsaszín különböző árnyalatai. A természetes anyagok közül pedig a termések kerültek előtérbe.

Sebestyén Hajnalka

Kürtösi Zsoltné mestertanár és tanítványai az Adventi kiállításon

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskolában ezen a héten zajlik a nagy hagyományú Kocsis Napok, melynek elején megnyitották az adventi kiállítást. Varázslatos advent címmel ismét csodálatos adventi koszorúkat, ünnepi díszeket vonultattak fel Kürtösi Zsoltné virágkötő mestertanár és diákjai. Az aulában látható tárlaton a 9-11. évfolyamos tanulók kompozíciói tekinthetők meg.

Kürtösi Zsoltné virágkötő mestertanár folyamatosan nyomon követi a trendeket. Ennek jegyében készültek el az idei kompozíciók is. Nem használtak örökzöldeket, de továbbra is törekedtek a természetes alapanyagokra, így rengeteg terméssel dolgoztak a diákok. Például normál méretű magyar és import óriás tobozokkal, tökkel, száraz virággal, fák terméseivel.

A színeket tekintve a fehér és a bézs uralkodik, azon belül is rengeteg árnyalat. A rózsaszínt ki lehet még emelni, ennek sok-sok változata megjelenik a gyönyörű adventi koszorúkon is. Egy-egy munkán azonban a kék és a zöld is feltűnik, például gyertya formájában. A formák sokszínűek, a diákok fantáziájának semmi sem szabott határt. Ez nemcsak a koszorúalapokra, hanem a gyertyák elhelyezésére is igaz volt. A gyertyák között több különleges kialakítású is volt, sokan keresik az egyedi formájú és mintázatút.

A kompozíciók között az élő virág is helyet kapott, a fehér színük tökéletesen illeszkedik a barátságos, ugyanakkor elegáns hangulatot árasztó adventi koszorúkhoz.

Az iskolában a Kocsis Napokat 34 éve ünneplik, 1984-ben vette fel az intézmény Kocsis Pál kecskeméti szőlőnemesítő nevét. Kocsis Pál 1884. december 1-jén született Kecskeméten. Születésének 100. évfordulóján döntött úgy a mezőgazdasági középiskola, hogy névfelvétellel tiszteleg a példaértékű munkássága előtt. Azóta minden év december 1-jéhez kapcsolódóan tartják meg az egyhetes Kocsis Napokat.

Kürtösi Zsoltné mestertanár és tanítványai az Adventi kiállításon
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

Juhász István igazgató elmondta: ezen a héten rendezvények sokasága várja a diákokat. Az adventi kiállítás mellett megtekinthető a Mi iskolánk című fotótárlat is. Szebenyi Etelka opera­nagykövet előadást tartott, lesz ütőshangszer-bemutató, műfordító verseny és átadják az Európa-bizonyítványokat is. A Kocsis Napokat végül péntek este a szalagavató bál zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában