Kecskemét

2018.12.18. 11:34

A bíróság énekkara lépett fel a népkonyhán

Kovács Ernő kormánymegbízott és dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke látogatott el hétfőn a Wojtyla Barátság Központba. A látogatást színesítette a Bírósági Énekkar karácsonyi dalcsokra, melyet nagy örömmel fogadtak a sorsközösség zeneszerető tagjai.

Sebestyén Hajnalka

Kovács Ernő, a megyei kormányhivatal vezetője is köszöntötte a jelenlévőket

Bicskei Ferenc beszéde elején megköszönte az énekkar gyönyörű, szívet melengető műsorát. Hozzátette: olyan férfiak és hölgyek énekeltek benne, akik év közben kemény szívvel ítélkező, morcos bírák. Most karácsonyra azonban mindenki átszellemült.

– Számomra a karácsony nem ugyanolyan, mint az év többi napja, még ha néhányan így is vannak ezzel – mondta Bicskei Ferenc. – Örülnék, ha év közben több karácsonyhoz hasonló ünnep lenne. A karácsony arra is kiváló, hogy számvetést készítsünk. Karácsonykor átérezhetjük a közösség erejét, szellemét, mely a nehéz mindennapokhoz segít kitartást adni. Kívánom, hogy a wojtlyás sorsközösség tagjai is érezzék, hogy ez a nap más, mint a többi – tette hozzá.

Az elmúlt évhez hasonlóan a törvényszékiekkel egy napon Kovács Ernő, a megyei kormányhivatal kormánymegbízottja is felkereste a népkonyhát.

– Úgy érzem, ebben a házban mindennap karácsony van, a rászorulók mindig kapnak valamit és közösségben vannak. Bízom benne, hogy karácsony után is mindig jókedvük lesz, jól érzik magukat a közösségben. Ahogyan Szabolcska Mihály református lelkész mondta: egy csepp jótett ünnep volt a szívemben. Végül Farkas P. József, a Wojtyla ház alapítója mondott köszönetet a sorsközösség nevében a szép műsorért és a biztató szavakért.

Kovács Ernő, a megyei kormányhivatal vezetője is köszöntötte a jelenlévőket

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában