Baja

2018.11.25. 11:30

Újabb ígéret az 51-es főútra

Felújíthatják az 51-es főutat az M9-es autóúttól Bajáig – tudatta közös közleményben Zsigó Róbert országgyűlési képviselő és Fercsák Róbert, a város polgármestere.

Kubatovics Tamás

Több folt már nem fér az útra

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat rendelkezik a térséget is érintő úthálózat-fejlesztéseiről. A politikusok arra is felhívták a figyelmet, hogy a fejlesztés része egy Sükösdöt és Érsekcsanádot is tehermentesítő elkerülő út építése. Kiemelték továbbá: a kormány ezenkívül döntött az 55. számú főút Baja és Pörböly közötti szakaszának fejlesztéséről. A korszerűsítés mellett kerékpárút is épülhet a két település között. A munkálatok megkezdésének időpontja nem ismert, erre nem tér ki a közlemény.

Az 51-es ezen szakaszának megújítását közel egy évtizede várja a térség, a főút északra fekvő részei Apostagtól Kalocsa kapujáig megújultak, majd 2010-ben ez a folyamat megakadt. Azóta az érintett Sükösd és Érsekcsanád időnként próbált információt szerezni az esetleges munkákról, mert az évek során a kiadott építési engedélyek lejártak. Tájékozódásuk során általában odáig jutottak, hogy az állam nem rendelte el az építést.

Több folt már nem fér az útra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában