Szabadszállás

2018.11.22. 16:18

Értékes eszközt kaptak a szabadszállási mentők

Nagy értékű életmentő berendezéssel gazdagodtak a budapesti Tündérfátyol Alapítvány jóvoltából a szabadszállási mentők. A készülék a légutak tisztítására, felszabadítására szolgál.

Gulyás Sándor

Forrás: baon.hu

Fotó: Gulyás Sándor

– A Szabadszállási Mentőállomás folyamatosan fejlődik, melyben a központi támogatás mellett nagy segítséget jelent a másfél éve alakult Szabadszállási Mentőalapítvány és a Tündérfátyol Alapítvány. Nekik köszönhetően több diagnosztikus és terápiás eszközzel gyarapodtunk, amit eset- és mentő gépkocsiban tudunk hasznosítani. Az alapítvány támogatásának hála a motoros nyákszívó most már mindkét mentőautón megtalálható – mondta el lapunk érdeklődésére Riczu Norbert állomásvezető.

Az adakozók nem csak kisebb, nagyobb vállalkozók, cégek voltak, hanem nagyon sok egyéni felajánlás is érkezett. Az eszközt Makkainé Szelindi Stella elnök és Kalmár Klára, az alapítvány tagja adta át Riczu Norbert állomásvezetőnek.

A Szabadszállási Mentőállomás ellátási körzetébe tizenötezer ember tartozik. A szolgálatot egy mentőautóval és egy esetkocsival látják el Szabadszállás, Kunadacs, Fülöpszállás, Izsák, Szalkszentmárton, Kerekegyháza, Orgovány, Tass, Kunszentmiklós, Soltszentimre településeken.

Fotó: Gulyás Sándor / baon.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában