izsák

2018.11.10. 08:49

Autóval és kétkerekűekkel bővült idén az izsáki polgárőrök járműparkja

Péntek este tartotta a Kolontó Polgárőr Egyesület vacsorával egybekötött hagyományos évzáróját Izsákon, az Arany Sárfehér étteremben. Az izsáki polgárőrök minden évben ez időtájt értékelik a mögöttük álló esztendőt, s a vezetőség ekkor megosztja a tagokkal éves beszámolóját. Az eseményen megjelent megyei polgárőrség elnöke és az Izsáki Rendőrőrs vezetője is.

Horváth Péter

Sikeres évet tudhatnak maguk mögött az izsáki polgárőrök. A közelmúltban bővült és megújult gépparkjuk: egy kevés kilométerrel rendelkező szolgálati autót és egy robogót kaptak a Belügyminisztériumtól.

Az Opel Astra szolgálati autót a Pécsi Rendőrkapitányság használta korábban, melyben kamera is működik, ami felvételeivel tettenérés esetén segít a gyanús személyek és járművek azonosításában. Az autón kívül még egy robogót és két kerékpárt is kaptak a helyi polgárőrök, így már összesen két robogó és két kerékpár is segíti munkájukat. Idén egy csapatot értek tetten, akik asztalokat és kerékpárokat daraboltak fel éppen.

– Nagy előrelépés ez egyesületünk számára, mert így helyreállt a járműparkunk. Hozzásegít ahhoz, hogy a polgárőrök több járművel lássák el a szolgálatot – mondta Majoros József, az egyesület elnöke. Jelenleg 45 aktív polgárőr járőrözik Izsák területén, idén öt új tag jelentkezett közéjük. Hét fiatal polgárőr is az állomány tagja, illetve nyolc lovas járőr őrzi a tanyavilág biztonságát. Ez a létszám éppen elég ahhoz, hogy minden nap kint legyenek az utcán.

Mozgalmas éven vannak túl, idén a mindennapi szolgálat mellett maguk végezték a motoros felvonulás, a futó- és lovasverseny forgalomirányítását, tehermentesítve ezzel az Izsáki Rendőrőrs állományát.

Egy autóval, egy robogóval és két kerékpárral gyarapodott idén az izsáki polgárőrök szolgálati gépparkja Fotó: Horváth Péter

Az egyesület meghívta dr. Fekecs Dénest, Bács-kiskun Megyei Polgárőrség elnökét, akinek nagy szerepe volt a járműpark bővülésében. Az elnök üdvözölte az izsáki polgárőrség kitűnő eredményeit.

– Itt egy jól dolgozó, lelkes és eredményes polgárőr csapat vigyázza a közösség biztonságát – mondta az elnök. Fekecs Dénes közölte, hogy tapasztalata szerint a kisebb települések igen összetartóak, ami megkönnyíti a helyi polgárőrség megszervezését is. Az utánpótlásra nagy hangsúlyt helyeznek, a 14 és 18 év közötti fiatalok már ifjú polgárőrként beléphetnek a szervezetbe, akik ugyan önállóan még nem, csak egy felnőtt, tapasztalt polgárőrrel együtt mehetnek szolgálatba, akitől egyben eltanulhatják a szakma fogásait. Fekecs Dénes hozzátette, hogy Bács-Kiskun megyében legalább 100 lovas polgárőr szolgál.

Ifjabb dr. Fekecs Dénes őrnagy, az Izsáki Rendőrőrs vezetője is megköszönte, hogy a polgárőrök segítik a rendőrség munkáját, nem egyszer jelentősen tehermentesítve ezzel a hivatásos állományt. Az őrnagy szerint példaértékű a polgárőrök segítőkészsége és szeretné, ha még szorosabb lenne az együttműködés a rendőrök és a polgárőrök között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában