kecskemét

2018.10.05. 17:30

Versennyel készítették fel az ovisokat a balesetmentes közlekedésre

Tizedszer rendezte meg a Pöttöm próbát a Corvina Óvoda Ceglédi úti óvodája, ahol a biztonságos közlekedés alapjait tanulták meg az ovisok.

Horváth Péter

Nem lehet elég korán kezdeni a biztonságos közlekedésre való felkészítést. Ennek szellemében rendezte meg tizedszer a Pöttöm próbát, az óvodák közti közlekedési versenyt Kecskeméten a Corvina Óvoda Ceglédi úti óvodája. Az ovisok versenyén a megyeszékhely 12 óvodájából 12 gyermekcsapat több versenyszámban mérkőzött meg egymással. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságával közösen szervezett eseményen a gyerekek hét elméleti és gyakorlat feladaton keresztül tanulhatták meg a biztonságos közlekedés alapjait.

A feladatokat külső és belső helyszíneken teljesítették a gyerekek. A benti feladatok az elméletre összpontosítottak, ezek fontos része volt a jelzőtábla-felismerés és színezés, amelyeket azután puzzle-ből is kiraktak az ovisok. Nagy népszerűségnek örvendett a kis versenyzők körében a bójagyűjtés alkoholos szemüvegben és a kerékpáros akadálypálya. A kihívást teljesítők ugrálóváron vezethették le a verseny izgalmait.

Komárominé Czagány Anita óvodapedagógus a kezdetek óta minden évben nagy lelkesedéssel szervezi az eseményt. A főszervező elmondta: a Pöttöm próba lehetőséget nyújt arra, hogy megalapozza azt a pozitív szemléletet, mely elengedhetetlen a későbbi balesetmentes közlekedéshez.

 

Ezek is érdekelhetik