kecskemét

2018.10.05. 14:00

Kályhákat kaptak ajándékba a rászorulók

A Wojtyla sorsközösségbe járó hat rászoruló család mindennapjait tették szebbé csütörtökön, egy-egy üvegajtós, 6 kW teljesítményű, fatüzelésű kályhát vehettek át a jólelkű támogatók jóvoltából.

Sebestyén Hajnalka

A népkonyhaként működő Wojtyla Barátság Központban évek óta hagyomány, hogy Szent Ferenc napján kályhákat adományoznak a rászorulóknak. A Kályhás Szent Ferenc a szív melegét adja elnevezésű jótékonysági kályhaosztáshoz idén is hat üzletember, cégvezető, banki vezető és egyházi méltóság csatlakozott.

A vadonatúj fémkandallók odaítéléséről a népkonyha vezetősége döntött, figyelembe vették a rászoruló család általános körülményeit, pozitív életvitelét, megkérdőjelezhetetlen jó szándékát. Így esett a választás Patai Zoltánra, Vostyár Ferencnére, Döme Juliannára, Kis Józsefnére, Bodorné Szabó Katalinra és Dóra Ferencre. Valamennyien nagyon boldogak voltak, hogy a Wojtyla a támogatók jóvoltából ilyen nagy segítséget nyújt családjuk számára.

A támogatók személyesen adták át a kályhákat
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

A támogatók között volt idén Balassa Sándor, a Bácska Gumi tulajdonosa, Király József, a Freeline Kft. ügyvezetője, Nánási Katalin, az OTP Bank Dél-Alföldi Régió ügyvezető igazgatóhelyettese, Józsa Zsigmond, a Fókusz Takarékszövetkezet ügyvezetője, Gulyás István, a Kiskunfélegyházi Kenyér tulajdonosa, valamint a hatodik kályhát közösen adományozó Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye nevében dr. Finta József érseki tanácsos, valamint a Wojtyla központtól Farkas P. József alapító.

Ezek is érdekelhetik