Nagykőrös

2018.10.21. 11:30

Három éve indult a Geo estek előadás-sorozat

Hároméves születésnapját ünnepelte a Geo estek előadás-sorozat.

Koós Kata

Az interaktív estek előadója és ötletgazdája Oláh Róbert geográfus-történész

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Az interaktív estek előadója és ötletgazdája Oláh Róbert geográfus-­történész, a nagykőrösi Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény muzeológusa, aki három esztendővel ezelőtt önkéntes küldetést vállalt: hónapról hónapra új ország, tájegység, kultúra vagy tudományterület rejtelmeibe vezeti be hallgatóságát. Magas színvonalú, ugyanakkor humorban bővelkedő előadásainak legfőbb célja a természettudományok népszerűsítése.

Eddigi estjei során összesen 77 ország földrajzi, kulturális, sőt olykor gasztronómiai érdekességeit mutatta be közönségének, akiket a távoli vidékek megismertetésén túl a fizika, geológia és kémia rejtelmekkel teli világába is több alkalommal kalandra hívott már. Előadásai nem csak a helyiek körében örvendenek nagy népszerűségnek, Ceglédről, Kecskemétről, Szegedről, Budapestről is érkeztek már vendégek, sőt volt már holland és olasz látogatója is tudományos estjeinek.

Prezentációit minden alkalommal gazdag illusztrációs anyaggal színesíti: eddigi előadásai során több mint 11 ezer képi anyaggal, összesen több mint 300 bemutatott ásvánnyal és kövülettel, 80 videóval, 19 tárlat megtekintésével és 2 kirándulás megszervezésével segítette hallgatóságát.

A jubileumi esten Nepál, Bhután és India távoli és izgalmas világába kalauzolta hallgatóságát az előadó, aki az ünnepi alkalommal tamarindos és korianderes-­mentás tojásos szendvicsekkel kedveskedett közönségének.

Az interaktív estek előadója és ötletgazdája Oláh Róbert geográfus-történész
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában