Bács-Kiskun

2018.10.12. 10:16

Hamarosan Prima-lázba jövünk!

Jövő héten hozza nyilvánosságra a VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége) Bács-Kiskun Megyei Szervezete az idei területi Prima-díjak kategóriagyőzteseit.

A 10 kategóriában meghirdetett felhívásra több száz jelölés érkezett, amelyek közül szigorúan szakmai érvek figyelembe vételével kerül kiválasztásra a 10 kategória győztese.

Weninger Richárd a VOSZ megyei elnöke szeptemberben kérte fel valamennyi tagvállalatának vezetőjét, a megye polgármestereit és a közszféra vezető képviselőit, hogy jelöljenek olyan köreikben élő és tevékenykedő kiválóságokat, akikről úgy gondolják, hogy megérdemlik az elismerést az alábbi 10 kategória valamelyikében: Magyar Irodalom, Magyar Színház és Filmművészet, Magyar Képzőművészet, Magyar Tudomány, Magyar Oktatás és Köznevelés, Magyar Építészet és Építőművészet, Magyar Sajtó, Magyar Sport, Magyar Népművészet és Közművelődés, valamint Magyar Zeneművészet. A szakmai szempontú elbírálások alapján a jövő héten nyilvánosságra kerülő 10 kategória győztes személyének ismeretében kezdődhet a közönségszavazás is a www.primadij.hu weboldalon.

A novemberben megrendezendő nagyszabású Prima díjátadó gálán kerül átadásra – a 10 kategória győztes köréből – az idei 3 Megyei Prima díj és a közönség által megszavazott Közönségdíj is. A magas erkölcsi elismerés mellett a 3 Prima díjas 1-1 millió, míg a közönségdíjas 500 ezer forintnyi pénzösszeget is átvehet.

A díj célja a helyi közösségek erősítése és az értelmiségi eredmények méltatása. Magas rangú elismerése a tudomány, a művészet, a kultúra és a sport területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó helyi tehetségeknek, akik tevékenysége és munkássága kifejezetten példaértékű lehet mindannyiunk számára. A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény előtt.

Izgatottan várjuk a tíz kategória győztesének névsorát, akik az idén a közösség véleménye szerint szakterületükön „prímán” teljesítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában