Kalocsa

2018.10.30. 07:00

Egyirányú lesz a kalocsai Béke utca néhány napra

Tovább tart nyitva a temető és egyirányú lesz a főbejárat utcája, viszont több ideiglenes parkolót jelölnek ki a látogatók kedvéért Kalocsán. A néhány nap alatt megforduló akár tízezres tömeg biztonsága és a gördülékeny közlekedés biztosítása miatt több rendőrre és polgárőrre lehet számítani.

Gábor János

A balesetek megelőzése érdekében a városi temető környékén forgalmirend-változás lép érvénybe – hívta fel a figyelmet közleményben az önkormányzat. Az autósoknak október 31-e reggel hét órától november 2-a reggel hét óráig kell alkalmazkodniuk az ideiglenes körülményekhez: a Béke utca a Petőfi Sándor utca felől egyirányú lesz, csak az Alkony utca felé lehet haladni. Aki nem talál parkolót a temető főbejáratának közelében, használhatja a Nagymező utca és a Legelő sor kereszteződésénél lévő zöldövezetben kijelölt parkolót. A kegyeleti ünnep idején egyébként a rendőrség engedélyezni fogja a várakozást a Béke és a Petőfi utcák zöldövezeteinél is. Az ideiglenes változásokat mindenhol közlekedési táblákkal fogják jelezni.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya arra is figyelmezteti a látogatókat, hogy ugyan kiemelt ellenőrzések zajlanak az ünnep alatt, mégis érdemes vigyázni a tolvajokkal. Közleményükben elsősorban azt emelték ki, hogyha lehet, senki se vigyen magával nagyobb értéket és a szükségesnél több pénzt. Azt is hangsúlyozták, a táskák ne maradjanak őrizetlenül, valamint idősek és hölgyek ne tartózkodjanak egyedül a temetőkben söté­tedés után.

Nagy forgalom várható a sírkertnél
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

Hosszabb nyitvatartási időben léphetnek be a területre a látogatók – jelezte a temető főbejáratánál kitűzött táblán az üzemeltető Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. A legtöbben várhatóan október 31-e és november 2-a között érkeznek, ezért ezen a három napon 7-től 21 óráig lehet belépni a temető területére; a többi napon este nyolckor zárják a kapukat. Azok, akik autóval hajtanak be – mert erre engedélyük van –, különleges biztonsági intézkedésekre számítsanak: az őrök felhatalmazást kaptak arra, hogy be- és kihajtáskor ellenőrizzék az autók csomagterét – írja egy, a kapura függesztett hirdetmény.

Ezek is érdekelhetik