kiskőrös

2018.10.25. 20:06

A helyben foglalkoztatás a közös célkitűzés

Bács-Kiskunban negyedére csökkent a válság idején mért munkanélküliségi ráta.

Barta Zsolt

Kovács Ernő kormánymegbízott köszöntötte a polgármestereket és a cégvezetőket

Nyolc éve 40 ezer, jelenleg 12.873 állástalanról tud a megyei munkaügyi rendszer. Ma nem a munkanélküliség a gond, hanem az, hogy kevés az olyan szakember, aki megfelelne a cégeknek. Egyebek mellett erről is szó esett azon a szerda délután rendezett kiskőrösi munkaügyi fórumon, amelyre polgármesterek, cégvezetők kaptak meghívást.

A városházán Domonyi László polgármester köszöntötte az Együttműködés a helyben foglalkoztatásért Kiskőrös járásban című projekt meghívottjait. A programot a megyei önkormányzat támogatja. Rausch Sándor alelnök a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Programokról (TOP) szólt. Őt követte Kovács Ernő kormánymegbízott. Elmondta, Tiszakécskén lakik. Ott mindössze 3 százalékos a munkanélküliségi ráta.

Kollár Péter, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője arról beszélt, hogy a Kecskeméti, a Bajai, a Kiskőrösi, a Kiskunfélegyházi és a Tiszakécskei járásban esett 5 százalék alá a munkanélküliségi ráta. A Kiskőrösi járásban 1237 állástalant tartanak nyilván.

Nyerges Tibor, a megyei iparkamara gazdaságfejlesztési vezetője azt a kamarai felmérést ismertette, amely a megyei vállalkozások tavalyi munkaerőigényeit tárta fel. A fórumon elhangzott, hogy az új dolgozók alkalmazására rugalmas konstrukciók állnak a rendelkezésre. Így lehet bértámogatásra, bérköltség-támogatásra, munkába járáshoz igényt benyújtani a TOP-os projekthez. De kérhető lakásbérleti hozzájárulás, vagy akár a heti ingázást megkönnyítő ideiglenes támogatás is.

Kovács Ernő kormánymegbízott köszöntötte a polgármestereket és a cégvezetőket

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában