Kecskemét

2018.09.13. 10:04

Vasárnap a kerékpárosoké lesz a belváros Kecskeméten

A hagyományos bicajos felvonulás mellett kerékpárverseny is lesz vasárnap Kecskeméten, az Európai Autómentes Nap alkalmából. Az autósok lezárásokra készülhetnek a belvárosban

Hraskó István

A főtéren 11-től 18 óráig környezetvédelemmel, egészséges életmóddal, közlekedéssel kapcsolatos programok, játékos csoportfoglalkozások, tudásfelmérő tesztek, kerékpárszerviz, veterán és egyedi kerékpárok kiállítása, EU Információs sátor, Megameter3 energia-takarékos jármű, valamint hibrid- és elektromos meghajtású személygépjárművek kiállítása várja az érdeklődőket.

10-től 16 óráig tartják a Kecskeméti Kétkarikás kerékpárversenyt a Batthyány utca lezárt közúti szakaszán.

Délután 4 óráig lehet regisztrálni a hagyományos kerékpáros felvonulásra, a menet pontban 16 órakor indul a Kossuth térről, és ide is érkezik majd vissza.

A DAKK Zrt. felajánlásával, a rendezvény napján ingyenesen utazhat a számozott helyi járatokon a forgalmi engedély és a személyi igazolvány együttes felmutatásával a magántulajdonban lévő gépjármű tulajdonosa, vagy üzemben tartója.

7-től 18 óráig a következő közterületek lezárása várható: Deák Ferenc tér (Alföld áruház felöli oldala), Lechner Ödön utca, Luther köz, Arany János utca, Kisfaludy utca, Festő utca, Lestár téri parkolók (zsákparkoló), Kossuth téri parkolók (Lordok Háza előtt), Katona József tér, Batthyány utca (Dobó körúti körforgalomtól a Katona József tér irányába) és Trombita utca. A forgalom-korlátozások alól kivételt képeznek a zöld alapszínű rendszámmal rendelkező gépjárművek.

Kedvezőtlen időjárás esetén a foglalkozásokat a Hírös Agóra – Ifjúsági Otthonban rendezik meg.

Bővebb programtájékoztató a kecskemet.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában