kiskőrös

2018.09.06. 13:46

Tanteremből lett tágas tanári szoba a Wattay-ban

A Wattay középiskola telephelyeinek a tantermeit, külső homlokzatait tavaly felújították, hőszigetelték, nyílászáróit kicserélték. Hónapok óta működik a napelemes rendszer is, amely számottevő anyagi megtakarítást jelent majd a szakgimnázium és szakközépiskola számára. Az idén ősszel a pedagógusok költözhettek új tanáriba.

Barta Zsolt

Franczia László, a kiskőrösi középiskola igazgatója elmondta, hogy a korábbi földszinti tanáriban igen szűk volt a hely, a nyáron ezért egy tantermet építtettek át padlótól a mennyezetig. Új bútorzatot, laptopokat kaptak a kollégái, minden egyes helyhez internetes csatlakozást rendeltek. A tanári mögött egy kisebb helyiségben melegítőkonyhát, ebédlőt és kávézót is kialakítottak.

Átalakították a tankonyhát, a tanboltot és irodákat, valamint tanéttermet hoztak létre. Ezek és egyéb, a mindennapi közérzetet javító intézkedések 35 millióba kerültek, amelyet a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum fedezett.

Az idén 58 pedagógus 570 nappalis és – várhatóan felnőttképzésben – 50 esti tagozatos diákot tanít majd. Hogy lehet-e még a Wattay iskolára költeni, az igazgató igennel válaszolt. Minden tantermet légkondicio­náló berendezéssel látna el, mert májusban a 30–35 °C-os melegben a diákok figyelme gyakran lankad. Évek óta dédelgetett terve egy új tornacsarnok felépítése, ahol kiváló lehetőség nyílna arra, hogy a naponta több órát a Facebookon töltő diákok többet mozogjanak – tette hozzá a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában