Fejlesztés a füstmentes belvárosért!

2018.09.21. 15:27

Bővíti a távhőszolgáltatást Kecskeméten a Termostar Kft.

Jövő hét elején megkezdődik a TERMOSTAR Kft. belvárosi távhőrendszerének bővítése Kecskeméten.

Termostar Kft

A régen várt beruházásra a megnövekedett fogyasztói igények miatt van szükség: a rövidesen megújuló energiát hasznosító, korszerű távhő mellett döntöttek a KIK-FOR irodaház, a Fókusz társasház, Fókusz Takarékszövetkezet, a Lővei Klára Kollégium, az OTP Bank és társasház, valamint a Kecskeméti Református Internátus és Konviktus tulajdonosai, illetve lakóközössége. A fejlesztés eredményeképp kevesebb lesz a füstölő kémény a belvárosban, így kevesebb szennyező anyag kerül a levegőbe a fűtési szezonban.

– A beruházásra az új fogyasztók távhőrendszerre csatlakoztatását és a rendszer korszerűsítését célzó KEHOP 5.3.1. pályázat első ütemének keretében kerül sor közel 300 millió forint értékben, az abban meghatározott ütemezésnek megfelelően – mondta el Horváth Attila, a TERMOSTAR Kft. ügyvezető igazgatója.

– Szakembereink és a kivitelezést végző metALCOM Zrt. munkatársai is arra törekednek, hogy a munkálatok a lehető legkisebb fennakadást okozzák a közlekedésben, illetve az ott élők mindennapjaiban. Azzal a meggyőződéssel kérjük valamennyi érintett türelmét és megértését, hogy városunk egész közösségének érdekeit szolgáló beruházásról van szó, amellyel csökkenhetjük a város levegőjébe jutó szennyező anyagok mennyiségét – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A várhatóan hétfőn kezdődő munkák a következő utcákat és útszakaszokat érintik: Arany János utca, Koháry István körút (Fókusz társasház előtti szakasz), Csányi János krt. (KIK-FOR irodaház és OTP székház előtti szakasz), Hornyik János Körút (Lővei Klára Kollégium előtti szakasz), Fráter György utca (körút felé eső szakasz). Ezeken a területeken részleges forgalomkorlátozásra lehet számítani, a lezárások – a közlekedés zavartalansága érdekében – elsősorban a parkolókat érintik.

A KEHOP pályázat keretében néhány hét múlva Homokbányán, valamint a Hollandfaluban is megkezdődnek távhőrendszer bővítését célzó munkák. Ezek azonban semmiféle forgalomkorlátozással sem járnak. Homokbányán – a Zöld Városrész Programhoz kapcsolódva – a TERMOSTAR Kft. átvette a „Mercedes-iskola” kazánházának üzemeltetését, és megkezdi azokat a munkákat, amelyek az ott épülő bölcsőde és nappali ellátó intézmény távhőre csatlakozását teszik lehetővé. A Hollandfaluban pedig a Nyíri út 77. b épület önálló hőközpontjának kialakítása lesz a soron következő feladat.

Az új fogyasztók csatlakozása a meglévő ügyfeleknek is előnyös

Kecskeméten évről-évre csatlakoznak új fogyasztók a távhőrendszerre. A szolgáltató által ellátott épületek számának növekedése a jelenlegi ügyfeleknek is előnyös, hiszen a szolgáltatás állandó költségei így több felé oszlanak. Az új fogyasztók rendszerint azért döntenek a távhő mellett, mert költséghatékony és kényelmes fűtési megoldást jelent. A korszerű távhőrendszernek köszönhetően kiváltható a saját hőtermelő berendezések cseréje, üzemeltetése és karbantartása, ami óriási költségektől kímélheti meg a lakóközösségeket, illetve tulajdonosokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában