Kiskunhalas

2018.08.17. 20:00

Több évtizedes problémát oldottak meg Halason

Elkészült a halasi csillagvizsgáló körüli lakótelep csapadékelvezető csatornarendszere, ezzel több évtizedes probléma oldódott meg.

Pozsgai Ákos

Újabb csatornázások folynak a Vasút és az Állomás utcán

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A beruházást most újabb csatornázások követik a Vasút és az Állomás utcán, ahol hasonló megoldással vezetik az esővizet a közút alatti csapadékrendszerbe.

Közel negyven éve nem volt olyan száraz a talaj a Kossuth utcán, a csillagvizsgáló melletti lakótelepen, mint most. Nemcsak az elmúlt napok esőmentes időjárásának köszönhetően, hanem azért is, mert a Városgazda Zrt., valamint egy külsős vállalkozás kiépítette a csapadékelvezető hálózatot. Valamennyi társasházat bekötötték a rendszerbe, így az épületek tetejéről lezúduló esővíz egyenesen a csatornahálózatba kerül. Több lefolyót is kialakítottak, a lakótelep füves területéről is elvezetik a csapadékot, így a tervezett új játszótér építése hamarosan megkezdődhet.

A csatornázási munkálatokra mintegy ötmillió forintot költött a Városgazda Zrt. Hasonló összegbe kerülnek majd a Vasút utcai lakótelep, valamint az Állomás utca tömbház körüli csatornázási munkálatok, amelyek már elkezdődtek.

– Az Állomás utcán egy parkolót is kiépítenek. Holott a lakóközösségek nem járultak hozzá, hogy a tömbházakhoz tartózó, jelenleg is parkolóként használt, gazos, elhanyagolt területen ingyen kialakítsa a Városgazda Zrt. az új parkolót, amit ezért közvetlenül az út mellé építenek. A csatornarendszer és a parkolók nyár végére elkészülnek – jelentette be Farkas Dániel alpolgármester a munkálatok helyszínén tartott bejáráskor.

Újabb csatornázások folynak a Vasút és az Állomás utcán
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában