tiszakécske

2018.08.18. 19:50

Tiszakécske legifjabb polgárait köszöntötte a polgármester

Új hagyományt indított útjára Tiszakécskén a helyi önkormányzat, az Arany János Művelődési Központ és a Honismereti Kör a hétvégén. Tóth János, polgármester első alkalommal ünnepélyesen köszöntötte a város tavalyi évben született, 110 legifjabb polgárát.

Koós Kata

A rendezvénynek a művelődési ház adott otthont, melynek díszterme szombaton délután megtelt izgő-mozgó, karon ülő, mászó, tipegő, gagyogó és kacagó csöppségekkel.

– Országunk vezetése nagyon fontosnak tartja a fiatal családok támogatását. Nagy célkitűzés részükről, hogy serkentsék az ifjak születését. Mi, Tiszakécske vezetői is szeretnénk e célkitűzéshez csatlakozni. A városvezetés már döntött, hogy a bölcsődét két új csoportszobával bővíteni fogjuk. Emellett azon családokat, akik a CSOK-ot ki szeretnék használni, egy kedvezményes telekvásárlással szeretnénk segíteni. Egy gyermek esetén 30 százalék, két gyermek esetén 60, három gyermek esetén pedig 90 százalék vételár kedvezményt kínálunk a kijelölt telkek árából – mondta el ünnepi köszöntőjében a polgármester.

A rendezvény ötletgazdája Batka Attiláné Zia néni, a Tiszakécskei Honismereti Kör vezetője volt. Elmondta: reményei szerint a polgárrá fogadási ünnepség 18 év múlva új hagyománnyal bővül majd, ugyanis nagyon szeretné, ha a most köszöntött apróságok ifjú felnőttként, immár saját akaratukból tennének fogadalmat Tiszakécske polgáraiként.

A polgármester a Honismereti Kör Tisza partján lakom című helytörténeti kiadványával ajándékozta meg a résztvevő családokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában