kecskemét

2018.08.10. 16:35

Pusker Júlia hegedült a népkonyhán

Csodálatos hegedűszó töltötte be pénteken a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyhájának ebédlőjét. A Wojtylás sorsközösségnek abban a kiváltságos szerencsében volt része, hogy élőben hallgathatta meg Pusker Júlia hegedűművész játékát.

Sebestyén Hajnalka

A kecskeméti születésű Pusker Júlia hegedűművész édesapjával, Pusker Imre zenetanárral látogatott el az intézmény népkonyhájára, ahol ebéd előtt meséltek életükről, majd Júlia hegedült.

A fiatal tehetség jelenleg Londonban él, a Londoni Filharmonikus Zenekar szólistája. – Nagyon boldog vagyok, hogy idős, tapasztalt zenészektől tanulhattam és tanulok most is. Szerintem addig jó, amíg gyarapíthatom a tudásom, akár koncertek, akár a gyakorlások, az órák alatt. Ennek nem szabad megszakadnia. Az ember akkor fejlődik, ha tud tanulni – jegyezte meg.

Júlia egy 1948-as hegedűn játszik, amit Olaszországban készítettek. Nem egy kiemelkedő darab, de Júlia nagyon szereti. Van már rajta egy-két repedés, de még jó állapotban van. Csodálatos hegedűjátékát a sorsközösség tagjai is meghallgathatták ebéd előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában