harta

2018.08.12. 15:30

Őrült hajók és hajósok lepték el a Dunát

Hartán kétnapos fesztivállá nőtte ki magát az „Őrült hajók versenye”, ami helyi fiatalok kezdeményezésére kezdődött öt évvel ezelőtt. A hétvégén is rengetegen látták a vízidilit, amin tizenhét egység küzdött.

Tapodi Kálmán

Anno, maguk a főszervezők sem gondolták, hogy milyen sok, hozzájuk hasonlóan gondolkodó „őrült” van, s mára nézelődők ezreit vonzza a program a Duna-partra.

A verseny nem túl bonyolult, mindenki a saját készítésű és emberi erővel hajtott vízi alkalmatosságával száll vízre. Ha nem süllyednek el a járgánnyal, akkor megpróbálják teljesíteni az előírtakat: a bójakerüléseket, amik elhibázása egy perc büntetéssel járt. Utóbbiak miatt több csapat is rontott az időeredményen, de mindenki célba ért.

Az „őrültekre” még a kikötés után is feladat várt: személyenként fél-fél liter folyadékot – sör, fröccs, víz volt a választék – kellett elfogyasztaniuk hamarjában és csak akkor állították le az időmérést.

A versenyen díjazták a leggyorsabb és a legőrültebb hajót is. Utóbbi eldöntése volt a nehezebb, mert fantáziadús lélekvesztőkkel álltak rajthoz az „őrültek”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában