fülöpszállás

2018.08.01. 10:44

Megújul a közkonyha és a régi óvoda épülete Fülöpszálláson

Közel két és fél millió forintot költött a Herpai Vilmos Általános Iskola, a református templom és a helyi konyha szomszédságában levő Mesevár Óvoda jelenlegi épületének részleges felújítására a fülöpszállási önkormányzat. A rendelkezésre álló keretből új nyílászárókat vásároltak, melyek beépítésével a napokban végeztek a szakemberek.

Gulyás Sándor

– Önkormányzatunk mindig is nagy gondot fordított a tulajdonát képező épületek karbantartására, felújítására. Az idei esztendőben két épület részleges rekonstrukciójára jutott pénz költségvetésünkből. Több mint kétmillió forintot költöttünk a régi óvoda épületére, ami még a jövő év közepéig, az új létesítmény felépítéséig látja el feladatát.

A három csoportszobás óvoda átadását követően az épület más funkciót kap. Az előzetes elképzelések szerint szabadidős és sportcentrummá alakul az épületegyüttes – mondta el lapunk érdeklődésére Gubacsi Gyula polgármester.

Helyükre kerültek a nyílászárók és elkezdődött a tisztasági festés is
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

A másik önerős beruházás a közkonyha felújítása volt. A létesítményt idén nyárig egy vállalkozó üzemeltette. A szolgáltatás színvonala azonban hagyott maga után kivetnivalót. A problémák valós tartalmáról a község vezetése is meggyőződött, az általuk kibocsátott kérdőívek összegzése után. A képviselő-testület úgy határozott, hogy a község maga fogja üzemeltetni a jövőben a közkonyhát. A létesítmény június közepén került vissza az önkormányzathoz, és megkezdődött az épület felújítása. Befejeződött a helyiségek padlójának burkolása, rendbe tették az étkezőt, megújul az elektromos hálózat, valamint új vizesblokkot alakítanak ki a nyár végéig. A munkálatok ötmillió forintba kerülnek.

– Szándékaink szerint a közkonyha felújítása, a szükséges engedélyek beszerzése szeptember 3-ig megtörténik, és biztosítva lesz a település óvodásai, iskolásai, a szociális étkezők ellátása, illetve a lakosok igényeinek kiszolgálása is. Az új konyhában a tervek szerint háromszáz főre tudnak majd főzni – tette hozzá Gubacsi Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában