Kalocsa

2018.08.30. 17:30

Karbantartás miatt bezárt az uszoda

A szokott időponthoz képest nagyjából egy héttel korábban zárták be a kalocsai uszodát, Leengedik a vizet és indulhatnak a javítások.

A vendégek legközelebb szeptember 12-én, szerdán vehetik igénybe a szolgáltatásokat

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

A keddi leállással korábban kezdte az őszi karbantartási időszakot a Városi Uszodát működtető Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. A cég az elmúlt évek tapasztalata alapján a Kalocsai Paprikafesztivál kezdetéhez igazította a szerelések, felújítások végét, mivel akkor sokkal több vendégre lehet számítani. A szokott időponthoz képest nagyjából egy héttel korábban zárták be a létesítményt, leengedik a vizet és indulhatnak a javítások.

Szigeti Attila műszaki igazgató elmondása alapján a nagy medence fugázása a legfontosabb feladat, ugyanis ezt már három éve nem tudták megtenni, most viszont végre hozzányúlnak. Kifejtette: a klóros víz időről időre „megeszi a fugát”, aminek az a veszélye, hogy a csempék leválnak, ezzel éles felületek keletkezhetnek a medence alján, vagy oldalán, tehát muszáj megoldani. Most egy alapos, átfogó javítást végeznek, hogy legalább egy évig ne legyen vele semmi gond.

– Ezenkívül csak a legszükségesebb festések, takarítások jönnek az uszodában, nagyobb, látványosabb munkákba most nem vágunk bele, de a termálmedence fugázását még elvégezzük – sorolta a teendőket Szigeti, hozzáfűzve, hogy az utóbbira azért kell szintén nagyobb figyelmet kell fordítaniuk, mert az őszi-téli időszakban már sokkal több vendéget fogad majd, mint most.

A Városi Uszoda karbantartása két teljes hetet vesz igénybe, a vendégek legközelebb szeptember 12-én szerdán vehetik igénybe a szolgáltatásokat. A KISKUNVÍZ ígérete szerint ekkortól már a termálfürdő részleg is teljes kapacitással működik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában