tiszakécske

2018.08.08. 16:51

A jó tanácsok mellett ajándékokat is osztottak a rendőrök a kécskei fürdőben

Új, nyári kampányt indított a megyei rendőrség, melynek legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet a bűnmegelőzés és az öntevékeny vagyonvédelem fontosságára. A programsorozat első állomása a tiszakécskei fürdő volt szerdán, ahol a Kecskeméti Rendőrkapitányság két rendőre nem csupán jó tanácsokat, ajándékokat is osztott az érdeklődő fürdőzőknek.

Koós Kata

Nyári vagyonvédelmi strand kampányt indított a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A programsorozat a megye valamennyi rendőrkapitányságának bűnmegelőzési előadója bevonásával zajlik majd megyénk tíz strandján. A kampány célja, hogy felhívják a strandolók figyelmét a bűnmegelőzés és az öntevékeny vagyonvédelem fontosságára.

A prevenciós akció első állomása a tiszakécskei Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő volt szerdán, ahol Tót Szilvia, rendőr őrnagy, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztályának alosztályvezetője és Gyapjasné Szalai Andrea, címzetes rendőr őrnagy, főelőadó hívta fel a fürdőzők figyelmét az elővigyázatosság fontosságára.

– Pihenünk, nyaralunk, strandot látogatunk, elhagyjuk az otthonunkat. Ahová megérkezünk, ott is figyelembe kell vennünk azokat az alapvető szabályokat, melyekkel a nálunk lévő értékeket megóvhatjuk. Ez volt a legfőbb motivációja a program megvalósulásának – mondta el Tót Szilvia, rendőr őrnagy, aki hozzátette: a kampány célja az óvodásoktól a nyugdíjasokig, minden korosztály megszólítása, melyre a strandok kánikula idején kiemelkedően jó helyszínül szolgálnak.

– Fontos, hogy a strand területére ne vigyünk túl sok értéket. Csak az legyen nálunk, amire akkor és ott valóban szükségünk van. Ez vonatkozik a készpénz nagyságára és az elektronikai eszközökre egyaránt. Emellett a törölköző alá rejtett értékek nem számítanak széfbiztonságnak. Érdemesebb inkább igénybe venni a strandok zárható szekrényeit – hangsúlyozta, majd hozzátette: a tolvajok veszélye nem csupán a strandokon leselkedik a nyaralókra, hanem otthonaikban is, melyeket nyaralásuk ideje alatt üresen hagynak.

– A nyári időszak jellemzője még, hogy előszeretettel posztoljuk ki különböző közösségi oldalakra, hogy milyen terveink vannak, hol nyaralunk. Kétféle módon meg lehet előzni nagyon sok problémát, melyet ilyenkor sajnos magunknak generálunk azáltal, hogy eláruljuk, nem tartózkodunk az ingatlanunkban – mondta az alosztályvezető, aki javasolta, hogy zárt csoportban osszunk meg nyaralásunkra vonatkozó információkat kizárólag olyan ismerősökkel, akikben valóban megbízunk.

– A nagyközönséget csak hazaérkezésünk után tájékoztassuk utazásunkról. Arra az időre pedig, amikor nem tartózkodunk ingatlanunkban, érdemes egy családtagot, jó szomszédot, barátot megkérni, hogy ürítse postaládánkat, szellőztessen, esténként esetleg kapcsolja fel rövid időre a villanyt, hogy érezzék, mozgás van a lakásban. Ezek mind-mind egyszerű, de nagyon praktikus ötletek, melyekkel egy lakásbetörést meg lehet előzni – tanácsolta.

A tiszakécskei fürdő szerdai strandolóit a jó tanácsok mellett ajándékokkal is jutalmazták a rendőrök, akik különböző kérdéseket tettek fel a fürdőzőknek a rendőrség tevékenységével és a vagyonvédelem lehetőségeivel kapcsolatban. A helyesen válaszoló felnőttek jutalma többek között selfie bot, stresszlabda, törölköző, a legfiatalabbaké pedig kifestő könyv és lufi volt.

A kampány következő állomása a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark lesz jövő hét csütörtökön.

A kecskeméti strandokon „diákrendőrök” járőröznek

Idén is folytatódik a kecskeméti fürdőkben a helyi rendőrkapitányság és a Hírös Sport Nonprofit Kft. által közösen, öt évvel ezelőtt indított Strand Police program, melynek keretében közösségi szolgálatként diák „járőrök” látnak el a rendőrség által bűnmegelőzési szempontok alapján meghatározott strandfelügyeleti feladatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában