Tass

2018.07.08. 11:50

Őrült hajók versenyeztek a Dunán

Mókás vízjáró alkalmatosságokkal népesült be a Tass község melletti Duna part. Az örült hajók versenyében különféle anyagokból – raklapok, hordók, műanyag flakonok, hungarocell lapok – összeszerelt lélekvesztők szelték a habokat.

Gulyás Sándor

Forrás: baon.hu

Fotó: Gulyás Sándor

Kétnapos program várta a település lakóit és az érdeklődőket a hétvégén Tasson. A hatodik alkalommal megtartott Duna-parti Party pénteken vette kezdetét. Aznap és szombaton is különféle sportolási lehetőség, strandfoci, röplabda, homokvárépítés, vízi csúszda, szkander bajnokság, illetve koncertek szolgálták a kikapcsolódni vágyók igényeit. A programot családi vetélkedők, és a dömsödi hajósok bemutatója színesítette.

A tizenöt éves múltra visszatekintő egyesület jelentős szerepet tölt be a település kulturális életében. Rendszeresen tartanak játszóházakat a gyermekeknek, szerveznek egészségnapokat, színházlátogatásokat, illetve hívnak meg művészeket. Nevükhöz fűződik a hagyományos falunap és a települési Mikulás ünnepség megszervezése, lebonyolítása is. A kulturális élet palettája hat esztendővel ezelőtt, Mészárosné Kiss Ildikó ötlete nyomán új színfolttal, a Duna-parti Partyval gazdagodott, amit a kezdetektől fogva nagy érdeklődés kísért – mondta el a baon.hu kérdésére Baranyi Zoltánné, a Tassi Kulturális Egyesület elnöke.

A Tassi Kulturális Egyesület szervezésében zajló rendezvény fő attrakciója az őrült hajók versenye volt, melyre az idén egy gyermek és hat felnőtt csapat nevezett. A vízjáró szerkezetek elkészítését feltételekhez kötötték a szervezők. A hajótestnek vízzárónak kellett lennie, a felhasznált anyagok pedig nem szennyezhették a környezetet. A biztonság kedvéért a négy fős legénységnek kötelező volt mentőmellényt öltenie. A nevezők betartották az előírásokat, az őrült hajók műanyag kannákból, raklapokból, hungarocelltáblákból, falécekből készültek. A mókás vízjáró alkalmatosságok fényét különféle díszítőelemek, virágok, pluss állatkák, léggömbök, emelték. A csapatok stílusosan egyen pólóban szálltak vízre. Vitorlát senki sem bontott, a lélekvesztőket evezőkkel, illetve lábbal hajtották a versenyzők.

Az őrült hajók futama a nagyszámú közönség hangos biztatása mellett rajtolt el. Elsőként a gyermekkategória egyetlen indulója, a Tassi lányok „focipályája” teljesítette a távot. A felnőtteknél a rendezvény hangosítását biztosító kecskeméti stáb a Vezetékkötegelő ad hoc hajója küzdött meg a hullámokkal. A „Kornél tudja” legénysége útközben többször csobbant a vízbe, de becsületükre legyen mondva, ha elázva is, de célba értek. A tassi virágbolt Crazy Flowers fantázia nevű csapatát a szalkszentmártoni Sex Machin matrózai, majd a Kerge Bárka egysége követték. A rendező Tassi Kulturális Egyesület tagjai a pálmafával díszített, szigetet formázó „Hajótöröttekkel” szelték a Duna hűs habjait. A sort a szintén Tassi Tunning Party gárdája zárta, akik füstölgő, zenélő „kétéltű” versenyautójukkal száguldtak végig a pályán. A verseny résztvevői már a futam közben is vételezhettek némi jutalom üzemanyagot – a gyermekek üdítőt, a felnőttek sört – a bójákról, a célba érkezés után pedig valamennyien oklevelet és ajándékot kaptak. Három csapat kupát, két csapat pedig érmet is haza vihetett.

Eredmények, Virágos Magyarországért kategória: Crazy Flowers. Tengeralattjáró kategória: Vezetékkötegelő ad hoc, Név, amely kötelez kategória: Hajótöröttek. Junior kategória: Tassi Lányok FC. Dizájn kategória: Tassi Tuning Party. Szépség kategória: Kerge bárka. Gyorsaság kategória: Sex Machin A gyorsasági versenyt 2:25 perces idővel nyerte a Sex Machin, de az evezőkkel hajtott Tuning Party csapat is csak kevéssel lemaradva, 3:05 perc alatt teljesítette a távot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában