Kunszentmiklós

2018.07.11. 11:51

Jutalom jár a parlagfűért Kunszentmiklóson

Parlagfű-mentesítési akciót szervez július 9. és augusztus 17. között a kunszentmiklósi önkormányzat.

Gulyás Sándor

Nagyszénás, 2013. július 29. Parlagfüvet vág egy közmunkás Nagyszénás belterületén 2013. július 29-én. A hatóság július 1-jétől eljárást indít azok ellen, akik elmulasztják a parlagfű-mentesítést.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Rosta Tibor

A kiírás szerint, aki ötven darab gyökeres parlagfüvet összekötegelve a gyűjtőhelyre eljuttat, sorsjegyet kap. Minden sorsjegy tárgynyeremény sorsoláson vesz részt.

A parlagfűgyűjtésben résztvevők közül a legtöbbet gyűjtő személy, a legfiatalabb, valamint a legidősebb résztvevő értékes nyereményben részesül, illetve többi gyűjtőt is ajándékkal jutalmazzák. A sorsolást szeptemberben, a Szentmiklósi Napok keretében tartják meg. A parlagfű átvétel minden munkanapon 8 órától 12 óráig a BAKÉR Nonprofit Kft. Kossuth Lajos u. 54. szám alatti telephelyén történik.

Az egyéves parlagfű 20–150 centiméter magas, felálló szárú, rendszerint dúsan elágazó terebélyes növény. A levelek színe sötétzöld. A porzós virágok a hajtások csúcsán találhatók, egy virágzatban 15–35 halványsárga virág van, a lecsüngő sárga virágok apró csészékre hasonlítanak.

Fotó: illusztráció

MTI Rosta Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában