tiszakécske

2018.07.22. 15:30

A szórakozás és az egészséges életmód jegyében telt a családi nap

Családi napot tartottak szombaton Tiszakécskén, a Holt-Tisza partján az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár szervezésében.

Horváth Péter

Az eseményre változatos programokkal várták a szórakozni vágyó családokat, akik az egészségtudatossággal kapcsolatos programokon, előadásokon is részt vehettek.

A harmadik éve megrendezett programon egyszerre 15 gokartot hajthattak lábukkal a gyerekek, valamint kalandparkokban látható függő akadálypályákon tehették próbára ügyességüket és bátorságukat. A legkisebbektől a felnőttekig bárki a lovaglás élményével gazdagodhatott, három békés paripa várt mindenkit a tisztáson.

A holtág vizén egy húsz személyes, borulásmentes, versenyszintű sárkányhajóval tanulhattak meg evezni a csoportok, szakértő versenyző instruálásával. Az evezés nagy népszerűségnek örvendett a vendégek körében, a sárkányhajó tizenötször hagyta el kikötőjét.

A Tiszakécskei Egészségfejlesztési Iroda az egészséges életmódot képviselte a családi napon. Az egészséges táplálkozás jegyében élő ételeket kóstolhattak a családok és bio főzőversenyre nevezhettek, aminek díjnyertese egy kölesgolyós cukkinis fasírtból, cukkinis burgonyapüréből és cukkini chipsből álló főétel lett. Az iroda korábban egy egészséggel kapcsolatos rajzpályázatot is meghirdetett a helyi gyerekek körében, amelyre 61 pályamű érkezett és mind megtekinthetők voltak a helyszínen. Az érdeklődők előadást hallgathattak a talpreflexológiáról és a gyógyszerek hatásairól. Az esemény sztárvendége Szulák Andrea volt, aki a szabadtéri színpadon adott koncertet, este pedig tűzzsonglőrök mutatták be koreográfiájukat 15 lángoló eszközzel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában