Kiskunfélegyháza

2018.06.26. 11:29

Fegyvereket gyártanak Félegyházán

A város, mint a kézi fegyverek gyártásának új bázisa került fel a Magyar Honvédség térképére és kapott jelentős szerepet.

Gulyás Sándor

Félegyháza határában tavaly hoztak létre egy gyártócsarnokot, majd ezt követően megkezdődött a személyi állomány felvétele és annak képzése – jelentette be a hétfőn megtartott sajtótájékoztatón Csányi József, a város polgármestere.

– A honvédség illetékesei másfél évvel ezelőtt keresték meg a városvezetést és kezdődtek egyeztetések arról, hogy a Magyar Honvédség stratégiai megerősítésében jelentős szerepet kapjon városunk. A gyártócsarnok, amely 50 magasan képzett szakembernek fog munkalehetőséget nyújtani, a tavalyi évben elkészült. Az egyes fegyver-összeszerelési fázisok mára már beindultak és hamarosan meg fognak érkezni a gyártó gépsorok, melyekkel jövő évtől teljes kapacitással megkezdődik a gyártó tevékenység is. A fegyvereket a világszínvonalú cseh Ceská Zbrojovka licence alapján állítják elő – részletezte a polgármester. – A Magyar Honvédség kiskunfélegyházi beruházásával egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, ami a rendszerváltás óta egyik városvezetésnek sem sikerült, miszerint nem csak az itt lévő vállalkozások fejlesztenek, hanem ezzel egy korábbiakban nem létező termelő tevékenység kerül fel a félegyházi termelőpalettára – emelte ki Csányi József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában