építkezés

2018.06.11. 07:00

Épül az új óvoda Fülöpszálláson

Három csoportszobás új óvoda épül Fülöpszállás központjában. A szakemberek jelenleg az új épület falazását végzik.

Gulyás Sándor

Jó ütemben halad az új fülöpszállási óvoda építése

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

Az építkezés tavasszal kezdődött meg a település központjában, az új óvoda számára vásárolt telken. A három csoport befogadására alkalmas, 670 négyzetméteres alapterületű, energiatakarékosan üzemeltethető épület és a hozzá tartozó játszóudvar kivitelezése közel 200 millió forintba kerül. A beruházásra a község 178 millió forint támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán. Az önkormányzat a rendelkezésre álló keretet 20 millió forinttal egészítette ki, mivel a pénz nem lett volna elegendő a kivitelezés költségeire és az új eszközök, bútorok beszerzésére.

Jó ütemben halad az új fülöpszállási óvoda építése
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

Az új intézmény a Herpai Vilmos Általános Iskola, a református templom és a helyi konyha szomszédságában levő Mesevár Óvoda jelenlegi épületét váltja ki. Az eredetileg kollégiumként működő, majd a kilencvenes évek elején óvodai célra átalakított épület felújítása ugyanis nem lett volna kifizetődő a község számára.

Az új óvodát a jövő év közepén vehetik birtokba a gyermekek. A megvalósuló beruházás jelentősen javítja a gyermekek és családjaik életminőségét, elősegíti az önkormányzat köznevelési feladatainak magas szintű ellátását – mondta el lapunk érdeklődése Gubacsi Gyula polgármester.

Az új létesítményben külön tornaszoba, tá­lalókonyha, valamint kisegítőhelyiségek is helyet kapnak. Az óvoda berendezéseinek egy részét már beszerezték, a hiányzó eszközöket a projektben elkülönített hétmillió forintból tudják megvásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában