ÉRSEKCSANÁD

2018.06.10. 16:18

Busszal megy házhoz a kormányablak

Kormányablakbuszt tesztel a megyei kormányhivatal a Bajai járásban.

PN

Volt, aki jött, más ügyfelet viszont hoztak a buszhoz

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Kubatovics Tamás

A környékbeli településeken a hónap első felében fél-fél napokat tölt a csongrádi minta alapján beüzemelt jármű, majd a Kalocsai járás következik. A mobil kormányablak az idősek szolgálatában kampány részeként két ügyintéző helyben tudja intézni a személyi okmány ügyeket – személyi igazolvány, lakcímkártya, diákigazolvány, parkolási igazolvány, útlevél, vezetői engedély. Gyakorlatilag házhoz megy a kormányablak. Főleg az idősebb, vagy mozgásukban korlátozott személyek számára jelenthet nagy könnyebbséget a szolgáltatás, vélik a szakemberek.

– Az első napon 37, ma délelőtt 40 ügyfél intézte el ügyét a mobil kormányablakban, nagy örömmel fogadták a helyiek ezt a lehetőséget. Úttörő szolgáltatást végzünk, a tapasztalatainkkal segítjük az utánunk következő járások munkáját – mondta dr. Szenoradszki Endre, a bajai hivatal vezetője Érsekcsanádon, a kormányablakbusz bemutatóján. Kiemelte: sok idős embernek járt le az okmánya, nekik különösen kapóra jön ez a szolgáltatás. Mások pedig megkímélhetik magukat az utazgatástól.

Volt, aki jött, más ügyfelet viszont hoztak a buszhoz
Fotó: Kubatovics Tamás / Petőfi Népe

Kedvező tapasztalatok esetén az intézhető ügyek köre is bővíthető lehet, a busz minden helyszínről a Belügyminisztérium hálózatához kapcsolódik. Felső Róbert polgármester – aki kihasználva az alkalmat, ügyfélként élesben tesztelte a rendszert – azt emelte ki, ebben az időszakban a diákigazolványok cseréje miatt is örömmel fogadták a mozgó hivatalt, és olyanok is élnek a falvakban, akik még ilyen ügyek kedvéért sem szívesen utaznak a városba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában