városföld

2018.06.28. 07:00

A gyerekeket önállóságra is neveli a városföldi tábor

Amellett, hogy szórakoztató, önállóságra is tanítja a gyerekeket a városföldi Leg-tábor. A kisiskolások 22. alkalommal költöztek be egy hétre a Klubkönyvtárba, ahol jó időben sátorban töltik az éjszakát.

Sebestyén Hajnalka

A kézműves foglalkozáson állatkás díszdobozt is készítettek Nagyné Balog Erzsébet segítségével

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Idén huszonkét gyermek jelentkezett a táborba, melynek nagy hagyománya van a községben. Nagyné Balog Erzsébet táborvezető, a Klubkönyvtár vezetője most is úgy állította össze a programot, hogy mindenki jól érezhesse magát. A résztvevők fele fiú, fele lány. Az életkoruk vegyes, első osztályostól a hetedikesig érkeztek a bentlakásos táborba.

A tábor egyik célja pont az önállósodás, a kicsik is kipróbálhatják: milyen távol lenni néhány napra szüleiktől. Egyedül felöltözni, fürödni, elpakolni maguk után, jó éjt puszi nélkül elaludni. Természetesen külön programok is lesznek, busszal, kerékpárral közlekednek majd a gyerekek a táborvezetők irányításával a különböző helyszínek között.

A tábor egyik szimbóluma a sátor, melyet csak jó időben állítanak fel az intézmény udvarán. A tábor indulásakor még az időjárás nem kedvezett hozzá, de bíznak benne, hogy szerdától már sátrazhatnak.

– Nagyon jó kis csapat jött össze! – árulta el Nagyné Balog Erzsébet. – Már az első napon mindenki összebarátkozott. A gyerekek felügyeletét, a programok koordinálását munkatársaimmal és lelkes kis segítőimmel együtt biztosítjuk. Olyan fiatal felnőtt lányok csatlakoztak hozzánk, akik évekkel ezelőtt gyermekként szintén Leg-­táboroztak velem – tette hozzá.

A program színes. Hétfő egy része az ismerkedés és a kézműveskedés jegyében telt, délután mindenki kerékpárra pattant és eltekertek Kecskemétig az új bicaj­úton. Kedden a fő program a kecskeméti rajzfilmstúdió meglátogatása volt. Ma Keleti Mária festőművész érkezik a diákokhoz és közösen alkotnak. Csütörtökön irány a félegyházi strand, mely minden évben állandó és népszerű program. Pénteken pedig a délutáni nagy előadásra készülnek.

– Immár hagyomány, hogy a tábor zárására meghívjuk a szülőket is és a gyerekek saját műsorral kedveskednek nekik. A csapatot két részre osztottuk, így két külön előadást láthatnak majd a vendégek. Egész héten a szabad órákban ezeken a műsorokon dolgoznak a csapattagok. Az ötletelések, a próbák jó hangulatúak, a gyerekek szívesen szerepelnek – mondta Nagyné Balog Erzsébet.

A kézműves foglalkozáson állatkás díszdobozt is készítettek Nagyné Balog Erzsébet segítségével
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

Miért örülnek a tábornak a gyerekek? Erről faggattuk őket. A 8,5 éves Szalai Janka másodszor vesz részt a Leg-táborban. – Alig vártam már, hogy jöhessek a táborba! Annyi sok jó program lesz! A legjobban a strandot várom! A szüleimtől távol vagyok néhány napig, hiányoznak, de azért jól megvagyok. A barátnőimmel gyorsan telik az idő.

Gallyas Georgina, bár városföldi, de családjával a községhez tartozó, néhány kilométerre lévő Dózsa-lakótelepen él, és Kecskemétre jár iskolába. Most lesz ötödikes kisgimnazista a Bányaiban. – Ismeretlenül érkeztem a táborba, senkit nem ismertem. De néhány óra alatt összebarátkoztam a lányokkal. Már most nagyon szeretem a tábort! A strandot én is nagyon várom, de kedvemre valók a kézműves foglalkozások is. Szeretek kreatív dolgokat alkotni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában