KIHÍVÁS NAPJA

2018.05.31. 16:04

Szank lett az ország egyik legsportosabb települése

Szank nyerte a „Magyarország legsportosabb települése” díjat a szerdai Kihívás Napja során nyújtott teljesítményekért.

Tapodi Kálmán

A község az 1500-2999 lelkes települések között bizonyul a legaktívabbnak. A legkorábban kelők reggel 6 órakor elkerékpározhattak a helyi horgásztóhoz, de tornával indult a nap több intézményben és a polgármesteri hivatalban is. Az ovisoktól a nyugdíjasokig sokan vettek részt a különböző sportos feladatokban, így hatalmas volt az öröm, amikor ma kihirdették a hivatalos végeredményt, hogy ismét Szank lett az ország legsportosabb települése.

Az idei Kihívás Napja résztvevői 3.857.430 alkalommal sportoltak a napon, ami tekintve, hogy egy-egy sportaktivitásnak legkevesebb 15 percig kellett tartania, összesen legalább 57.861.452 sportolással eltöltött percet jelent.

Tizenöt perc az egészségért

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb.

A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1596 település vett részt a vetélkedésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában