Kiskunhalas

2018.05.24. 16:09

Özönvíz öntötte el a halasi utcákat csütörtök délután

A csütörtöki zivatarzóna kora délután elérte Kiskunhalast is. Egy óra után nem sokkal sötét felhők gyülekeztek az égen és hatalmas mennyiségű eső zúdult a városra. Hömpölygött a víz az utcákon, több helyen autók is kerékpárosok is elakadtak a tengelyig érő vízben.

Pozsgai Ákos

Kiskőrös, Kecel felől érkezett a zivatarzóna, alig negyed óra alatt akkora mennyiségű eső zúdult a városra, hogy egyszerre nem tudták elvezetni a csapadékvizet a csatornák. Több utcában bokáig, vagy az autók tengelyéig ért a víz. A Mátyás téren – ahogy máskor is – most is hatalmas mennyiségű víz gyűlt össze a Gimnázium és a Thury József utcák kereszteződésében. Az autók csak lépésben tudtak haladni, a gyalogosok is csak nagyobb kerülővel tudták folytatni az útjukat. Voltak persze bevállalósabbak is, akik kerékpárral gázoltak át a nagy vízen, mások mezítláb mentek bele a vízbe.

Információink szerint a Köztársaság, a Szilády Áron utcán is nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze az úttesten. A Tó utcát is rövid időre teljes szélességében elöntötte az ár, a járdákon is fél lábszárig ért a víz. Itt a Mátyás térhez hasonlóan gyakran összegyűlik a csapadékvíz egy-egy nagyobb esőzéskor.

A kiskunhalasi tűzoltóság ügyeletétől kapott információink szerint egyetlen kárhelyre sem kellett vonulniuk, semmilyen káreseményről nem érkezett hozzájuk bejelentés. A felgyülemlett esővizet a legtöbb helyen mintegy fél óra alatt elvezették a csatornák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában