dunavecse

2018.05.25. 13:43

Képzeletbeli tüzet oltottak el az óvodások

A tűz veszélyeire hívták fel az óvodások figyelemét a dunavecsei önkéntes tűzoltók. A foglalkozás keretében a gyermekek együtt indulhattak bevetésre a felnőttekkel.

Gulyás Sándor

Húsz éve hagyomány, hogy a Dunavecsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület kivonul az óvodába, megismertetik az apróságokat a tűzoltók munkájával. A gyermekek ezúttal is nagy érdeklődéssel csodálkoztak rá a mesékből már jól ismert piros autóra, majd magukra ölthették a lánglovagok sisakját, zubbonyát és a védőkesztyűket, szerelhették, cipelhették a tömlőt, olthatták a képzeletbeli tüzet.

– A tűzoltóság célul tűzte ki, hogy megismertesse az óvodás korosztállyal – figyelembe véve a gyermekek életkori sajátosságait – a tűzvédelem és -megelőzés alapvető szabályait. A foglalkozások keretében a gyerekek megtanulhatják, miben számíthatnak a tűzoltókra, hogyan kérhetnek segítséget veszélyhelyzetben, milyen veszélyhelyzetbe kerülhetnek, illetve milyen veszélyhelyzetek okozói lehetnek ők maguk is, ha nem ismerik az alapvető szabályokat – tudtuk meg Sándor Attilától, a Dunavecsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjától.

A gyermekek érdeklődve hallgatták a jó tanácsokat, és lelkesen vettek rész a foglalkozáson, ahol megtanulták a tűzoltóság hívószámát, megismerkedtek a biztonságos tűzgyújtás szabályaival is.

– Az óvodában több alkalommal is szó esett arról, hogy a tűz nem játék, és milyen veszélyforrást jelent. Önkéntes tűzoltóink bemutatója és előadása azért nagyon fontos, mivel tapasztalati úton mélyíti el bennük a tudást, amit játékos formában élnek meg – emelte ki Dobos Zoltánné Csontos Edina, a dunavecsei Százszorszép Óvoda vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában