kelebia

2018.05.27. 20:00

Kacsás és spárgás ételek napját tartottak Kelebián

A szerbiai határ közelében fekvő településen szombaton rendezték meg a Kacsa- és spárga napot. Manapság 15-20 családnak nyújt megélhetést a spárgatermesztés, Kelebia ezzel az egyik spárga nagyhatalom a térségben.

Pozsgai Ákos

A reggeli kacsazsíros, lilahagymás vendégvárás után jött csak a java a különböző finomságoknak, számtalan féle spárgaételt készítettek a helybéliek a falu piacterén és a köré berendezett rendezvényhelyszínen. A legnépszerűbb a spárgapuffancs volt, de készült sült és párolt spárga, spárgakrém, spárgaleves, spárgás rizottó, baconbe tekert spárga, rántott spárga, valamint spárgás palacsinta is. A spárga ételek versenyére egyénileg lehetett nevezni az otthon elkészített ételekkel, amit a rendezvényen szakavatott zsűri értékelt.

Kacsaféleségből sem volt hiány, egy vállalkozás háromszáz darab kacsát ajánlott fel a rendezvényre, amiket tízfős csapatok készítettek el. A kemencében sült narancsos kacsán át, a kacsalábpörköltig számtalan féle módon elkészült ínycsiklandozó ételek kerültek az asztalokra, ami mellé jó fajta borok is párosultak.

A helyi gasztronómiát népszerűsítő rendezvényen a Gyermekeinkért Alapítvány támogatásával a szomszédos Vajdaságból érkezett Paskó Csaba alsó-kelebiai plébános látványkonyha-bemutatója is sok érdeklődőt vonzott, ahol végig lehetett kóstolni az elkészült ételeket. Az egész napos rendezvényen gyermek játszóház, rendőrségi bemutatók, kiállítás és bábszínház is várta a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában