Kunszállás

2018.05.26. 16:42

Facsemetét ültettek a kunszállási csemeték

A Falvak Éjszakája programsorozat keretén belül facsemetéket ültettek a 2017-ben született kunszállási gyerekek és szüleik szombaton a település határában.

Maksa Balázs

2011-ben hozták létre Kunszálláson a Csemete sétányt, amelyen minden kunszállási gyerkőc saját fát kapott azóta és kap ezután is. Idén 16 új fát ültettek el az ültetési akció keretében.

A 2017-ben született gyermekek fái egy új soron kaptak helyet, a 2009-ben kikotrott egykori tómedernél. Az ünnepélyes eseményen Kovács Imre, Kunszállás polgármestere elmondta, hogy a tervezett szabadidőpark bejárata a most ültetett fasor mentél lesz majd kialakítva.

Minden fa mellé egy emléktábla is került, a most még apró gyerekek nevével, akik később biztosan büszkék lesznek fájukra.

– Igyekeztünk őshonos fákról gondoskodni, így ezen az új soron pusztai tölgyeseket ültettünk – mondta Kovács Imre. Hozzátette: természetesen talajcsere is történt a szikes lecsapolt tómeder helyén. Minden most ültetett fa helyén nagyjából egy köbméteren kicserélték a talajt, hogy a facsemeték minél hamarabb meg tudjanak erősödni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában