FELSŐ-KISKUNSÁG

2018.04.09. 13:42

Több utat is teljesen felújítanak a megyében

Elkezdődtek az útfelújítások a Felső-Kiskunságban. A beruházásokra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, illetve a hazai források nyújtanak fedezetet.

Gulyás Sándor

– Az útfelújítási program során a Felső-Kiskunságban több mint húsz kilométernyi szakaszt aszfaltoznak le. Megújulnak a Kiskunlacháza–Izsák, Örkény–Tass, Kunszentmiklós–Lajosmizse, Szabadszállás–Kunszentmiklós összekötő utak egyes szakaszai, új aszfaltréteget kap a tassi hajóállomáshoz vezető, illetve a tassi bekötő út is. A meglévő út gyenge, megbomlott pályaszerkezeteinek javítása után két réteg aszfaltterítést kapnak a szakaszok, a szakemberek kialakítják az útpadkát, valamint kitisztítják a vízelvezető árkokat is. A munkák a tassi hajóállomáshoz vezető úton, a Lajosmizse–Kunszentmiklós, a Kiskunlacháza–Izsák, illetve a Szabadszállás–Kunszentmiklós összekötő út egyes szakaszain már elkezdődtek – tájékoztatta lapunkat Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Már dolgoznak a szakemberek az utak karbantartásán
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Gulyás Sándor

A felújítások és javítási munkák idején általában félpályás korlátozásra, így a forgalmasabb szakaszokon torlódásokra is számíthatnak a közlekedők. Az érvényben lévő forgalomkorlátozásokról az autósok az Útinform szolgálatánál, illetve a www.utinform.hu weboldalon kaphatnak tájékoztatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában