programajánló

2018.04.29. 09:04

Sokféle módon szolgálhatja a hosszú hétvége a lélek és a test épülését a bajai térségben

Számos települé­sen használják ki a hosszú hétvégét és rendeznek érdekes programokat.

Kubatovics Tamás

Madarason vasárnap 10 órától zajlik a IV. Tavaszi Hérics Fesztivál a Löszfalnál. Helyi művészeti csoportok mellett csikós- és kutyás bemutató, kiállítások, foglalkozások és madárgyűrűzés is szerepel a nap eseményeinek sorában. Érsekhalmán hétfőn 9 órától a XII. Lovasnap és Fogathajtó Verseny kínál látnivalót az érdeklődőknek. A szemnek tetsző dolgok mellett a tájháznál a gyomor örömei is gyakran szóba kerülnek, mert a Csirkepörkölt újratöltve! jelmondat szellemében rendeznek főzőversenyt.

Nemesnádudvaron április utolsó napján Pince Majálist tartanak, kilenc termelő harminc borát kóstolhatják 3500 forint ellenében a pincesorokat koptató vendégek. A stratégiai fontosságú tárgyakat 13 órától lehet megvásárolni a Máriavölgye pincesoron, hivatalosan 15 és 23 óra között emelgethetik a poharakat a látogatók.

Baján éjszakai kerékpártúrára csábít a kórház Egészségfejlesztési Irodája. Véleményük szerint a hétfő esti telihold fénye kiváló alkalmat nyújt egy különleges hangulatú éjszakai kerékpározásra. Este 8-tól gyülekeznek a Tescóval szemközti automata benzinkútnál, fél órával később innen indulnak a Szent László hídhoz, ami 40 kilométeres túrát jelent. Kevésbé edzett, illetve ifjabb résztvevőknek az érsekcsanádi rév meglátogatását ajánlják a szervezők, ez 15 kilométeres tekeréssel jár.

Május első napjára a Bajai Civil Közművelődési Kerekasztal hirdetett majálist a Petőfi-­szigetre. Zenés, táncos, kézműves foglalkozásokkal és egészségügyi szűrésekkel tarkított programot ígérnek a szervezők 9 és 18 óra között. Szintén ezen a napon és a szigeten rendezik meg a Rotary Majális futást, egy, két vagy három szigetkör a teljesítendő penzum, ami váltóban is teljesíthető. Fél 11-kor indul a megmérettetés, a befolyó összeg a jótékonysági szervezet helyi és környékbeli rászorulók étkeztetését támogatja.

Gara falumajálissal kezdi a hónapot. Fél 9-től a művelődési háztól a sportpályáig vonulnak az ünneplők, akik fáradalmaikat virsli-sör menüvel ellensúlyozhatják. A főzőverseny 9 órakor kezdődik, 10-től pedig az elmaradhatatlan légvár, arcfestés, csillámtetoválás, valamint sétakocsikázás és buborékfoci kínál feledhetetlen élményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában