Dunapataj

2018.04.10. 07:00

Összefogott a település, hogy újra otthona legyen a dunapataji Ádám bácsinak

Néhány hete lapunk is beszámolt a 91 éves dunapataji férfiról, akinek egy gázpalackrobbanás után leégett a háza, és elveszítette ezzel minden ingóságát is.

Gábor János

Szombaton reggel megkezdték a ház újjáépítését

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

A baleset után összefogott a régió: a ruha- és élelmiszergyűjtésnek indult akció során annyi építőanyagot is felajánlottak, hogy a hétvégén elindult az újjáépítés előkészítése.

Szombaton reggel megkezdték a ház újjáépítését
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Gábor János

– Szombaton kezdődtek a munkálatok – jelentette be a pórul járt idős férfi számára gyűjtést indító Lódriné Berényi Éva. – Az eddigi időszak csak a papírmunkáról, engedélyekről szólt, utána tárgyaltunk a vállalkozókkal, és mostanra azt mondhatom, hogy Ádám bácsinak lesz háza – összegezte.

Az akció szervezője emlékeztetett: nem csak építőanyag-felajánlásokat, hanem ruha- és élelmiszer-adományokat is vártak, ezekből a tételekből már az első három nap alatt nagyobb mennyiség jött össze. A tehetősebb támogatók bútorokat, berendezési tárgyakat is adtak, ami „nagyon nagy lökést adott” a gyűjtésnek.

– Most már megvan a belső berendezés, megvannak az építéshez a szakirányú vállalkozók, megvannak az engedélyek. Akadnak költségesebb részek: új anyagból kell, hogy épüljön például a tetőszerkezet és néhány fal – sorolta Lódriné, hozzá­téve, hogy a belső burkolatokhoz, fugázásokhoz a környékbeli vállalkozók adták össze a szükséges anyagokat. Tovább gyűjtik a készpénzt is, hiszen nem mindent tudnak felajánlásokból fedezni. – Nem titok: eddig 831 ezer forintot szedtünk össze. Nagyon köszönjük minden támogatónak, fantasztikusak az emberek – méltatta az összefogást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában