Kecskemét

2018.04.16. 20:00

Másodjára tartottak palacsinta fesztivált Kecskeméten

A tavaszi idő beköszöntével Kecskeméten is bővelkedünk a programlehetőségekben. Az elmúlt hétvégén a főtéren április 13. és 15. között megtartott 2. Palacsinta fesztiválra látogattunk el, ahol már az első nap délutáni óráiban is rengeteg érdeklődő fordult meg.

Sz. B.

Már péntek délután is sokan ellátogattak a helyszínre

Fotó: Szakáll Barbara

Sokféle programmal várták a kicsiket és a nagyokat is április 13. és 15. között a kecskeméti Főtéren, a 2. Palacsinta fesztiválon. A teret betöltötte a palacsinta illata – aki ellátogatott az eseményre, szinte biztos, hogy megéhezett. A szervezők gondoltak a nem édesszájú látogatókra is: több grillezett ételt kínáló árus volt a téren, de akár különleges sajtok közül is válogathattak az odaérkezők. Az ételintoleranciával élők is tudtak enni, ugyanis kifejezetten gluténmentes palacsintákat is készítettek az egyik Palacsinta Pontnál.

A gyerek kategóriában indult versenyzők közül a leggyorsabb egy társasjátékot nyert
Fotós: Szakáll Barbara

A programok reggeltől estig zajlottak, a színpadon koncertekkel, a színpad előtt (párszor a színpadon) pedig több időpontban is palacsintaevő versenyen indulhattak az éhesebbek és a bátrabbak. A versenyen nem a mennyiség számított, hanem inkább a gyorsaság: hátul összekulcsolt kezekkel kellett megenni egy egész palacsintát. Aki a leggyorsabban megette, az ajándékkal gazdagodott – a képen szereplő turnusban például egy társasjáték volt a nyeremény.

Nagy volt a tömeg a Cifrapalotától a templomig
Fotós: Szakáll Barbara

A Városháza előtt, valamint a Cifrapalotától a templomig árusok várták vásárlóikat, többek közt kézműves tárgyakat, játékokat lehetett kapni, a szomjasabbaknak pedig üdítőkkel, sörökkel és koktélokkal is készültek.

Már péntek délután is sokan ellátogattak a helyszínre
Fotós: Szakáll Barbara

A közszolgálati szervek közül a honvédség és a rendőrség is kilátogatott a rendezvényre, sátraiknál toborzást tartottak. Ők is készültek programokkal: az érdeklődők a rendőrségnél különleges kellékekkel bemutatott tájékoztatást kaphattak a balesetek megelőzésről, a honvédségnél pedig a fegyverekkel lehetett megismerkedni.

Április 15-én „Palacsintafutást” tartottak, lehetett indulni egyéni, családi, váltó vagy kutyás számban is. Minden futószámban kötelező volt a kötény és a szakácssapka viselése, váltófutásnál pedig egy-egy palacsintasütő volt a váltóbot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában