Tázlár

2018.04.05. 20:00

Kapcsolatot tarthatnak az idősek a távol élő szeretteikkel

Kilencven laptopot kaptak tavaly karácsony előtt az idősek, melyekhez a hozzájuk tartozó mobilinternet-­modemeket szerdán sajtótájékoztató keretében adták át Tázláron a Segítő Kezek Idősügyi Infokommunikációs Prog­ram keretén belül.

Horváth Péter

A laptopokhoz tartozó mobilinternet-modemeket tegnap adták át

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Horváth Péter

A program lépcsőzetesen épül fel, az idősek karácsony óta heti két alkalommal részesültek számítógép-kezelési oktatásban és mostanra jutottak el az internetezés lehetőségéig. A programban a 65 éven felüli nyugdíjasok vehetnek részt, akik a számítógép és az internetszolgáltatás mellett az alapfokú digitális tudás elsajátításához szükséges oktatásban is részesülnek. Ez a lehetőség egyszerre szolgálja az idős emberek egészségmegőrzését, biztonságérzetének növelését és magányának enyhítését.

A program munkahelyet is teremt, hiszen az idősek számítógépes oktatását informatikában jártas közalkalmazottak végzik. A kezdeményezés lehetőséget biztosít az idősek számára, hogy távol élő szeretteikkel kapcsolatba kerüljenek.

A laptopokhoz tartozó mobilinternet-modemeket tegnap adták át
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Horváth Péter

Az átadáson Jeneyné dr. Rubovszky Csilla, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa köszöntötte a jelenlévőket. – A program egy 2015-ös reprezentatív kutatással kezdődött, az idősek számítógép-használatát vizsgáltuk és a hátrányos helyzetű települések idősein szerettünk volna segíteni a kezdeményezéssel. A programban a számítógép-kezelés tanítása mellett egy digitális támogató szolgálatot is létrehoznak a házi segítségnyújtás területén – mondta a miniszteri biztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában