Dunapataj

2018.04.17. 14:00

Felújítják és bővítik a Szelidre vezető bicikliutat

Egy kilométeres szakasszal bővül a Szelidi-tó környékének kerékpárút-háló­zata, miután Dunapataj nagyközség önkormányzata a tavaszi idő beköszöntével elkezdte az 51-es főutat az üdülőfaluval összekötő kerékpárút felújítását.

Gábor János

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

– Aki ezt a kerékpárutat használta, tudja, hogy már balesetveszélyes volt – indokolta a tönkrement szakasz felbontását Dusnoki Csaba, Dunapataj polgármestere. – Az oldalait elbontottuk, most szegélykővel erősítjük meg és új aszfaltréteget is fog kapni – jelentette be a folyamatban lévő munkálatokról. Hozzáfűzte: a nagyközséget a tóval összekötő kerékpárútnak mintegy kétharmadát érinti a felújítás, a többi közlekedésre alkalmas.

A vezető jó ideje azon a véleményen van, hogy hosszú távon el kell jutniuk a tavat teljesen körülölelő kerékpárút megépítéséig.

– Az új szakasz a Szittyó tér első utcájától indul, lemegy a tó szélére, a meglévő sétányig, onnan pedig elnyúlik egészen a Kalocsai Horgászegyesület horgásztanyájáig, a kilencedik utca végéig, majd visszakanyarodik az erdőbe és végül becsatlakozik az első ütemben épült kerékpárútba – magyarázta Dusnoki. A polgármester külön kiemelte, hogy az egyébként nagyon festőinek ígérkező útvonalon napelemes közvilágítást építenek ki. Az új lámpatesteket ráadásul mozgásérzékelő szenzorral látják el, így csak akkor kapcsolnak be, amikor tényleg szükség van rájuk, ezzel még energiatakarékosabb lesz az üzemeltetés.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán e célra elnyert keret 124 millió forint, ami 1100 méter új kerékpárútra és egy meglévő, 3,5 km-es szakasz felújítására, valamint 70 napelemes közúti lámpa telepítésére lesz elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában