Nyárlőrinc

2018.03.08. 14:00

Még idén felújítják a nyárlőrinci óvodát

A helyiek régi vágya teljesül azzal, hogy hamarosan megújul a község óvodája. A beruházásra 240 millió forint állami támogatást nyert az önkormányzat.

Szentirmay Tamás

A fejlesztésre nem csak a régi épület elhasználódása miatt van szükség. Szerencsére a gyermekek létszáma is folyamatosan nő a településen. Épp ezért pályázott az önkormányzat a bővítésre és a felújításra. Mivel a pályázat kedvező elbírálásban részesült, elhárult az akadály a megvalósulástól.

A támogatás aránya százszázalékos. A tervezett fejlesztéssel az óvodások és a dolgozók komfortérzete, illetve munkafeltétele is javulni fog. A tervezett bővítés, átépítés a foglalkoztatók kivételével lényegében az egész óvodát érinti. Az óvodát teljes­körűen akadálymentesítik, illet­ve egyéb fogyatékossággal élők támogatási rendszere is kiépül. A bővítés során tágas, nagy belmagasságú tornaterem épül, amely egyben közösségi tér is lesz, ahol rossz idő esetén játszhatnak a gyerekek, de ünnepségek, bemutatók és előadások megtartására is alkalmas lesz. A tornaterem mobil válaszfalakkal lehatárolható lesz a folyosóktól. Az épület körben homlokzati hőszigetelést kap, és a nyílászárókat is kicserélik. A beruházás a tavasz végén kezdődik és várhatóan november végén fejeződik be.

A megújuló óvoda látványterve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában