Bács-Kiskun

2018.03.23. 12:00

Laptopok érkeztek a halasi Felsővárosi Általános Iskolába

Megkezdődött annak a több mint 45 ezer laptopnak az átadása, amelyet a digitális kompetencia fejlesztését célzó projekt keretében kapnak meg a pedagógusok. A kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskolába 34 darab laptop érkezett, amit már be is üzemeltek a tanárok.

Pozsgai Ákos

A tanárok már használják is a gépeket a halasi iskolában

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Az első laptopokat Kecskeméten adták át március elején, amikor Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy az eszközök használatának biztosításán túl a pedagógusok egy továbbképzésen is részt vesznek, hogy megfelelő tudás birtokában használhassák a számítógépeket. Erre külön 45 milliárd forintot fordítanak országosan.

A tanárok már használják is a gépeket a halasi iskolában
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Pozsgai Ákos

A továbbképzés után az oktatás mindennapi folyamatában fog jelentős segítséget nyújtani a laptop a pedagógusoknak az órákra való felkészülés során, hiszen könnyebben tudják alkalmazni a digitális tananyagot – hangsúlyozta Czinkóczi Éva, a halasi Felsővárosi Általános Iskola igazgatója, amikor a tanári karnak kiosztották az új számítógépeket. Az intézménybe 34 darab laptop érkezett, amit a pedagógusok már használatba is vettek. Hamarosan további 11 darab új számítógép érkezik az iskolába, amelyek a most átadott laptopokkal együtt már leamortizálódott régi eszközöket cserélik le. A megye többi iskolájába is folyamatosan érkeznek az új informatikai eszközök.

A kormány tervei szerint jövő szeptembertől 22 ezer ötödikes diák a tankönyvek digitális változatával feltöltött tableteket kap majd. Mintegy 90 milliárd forintot költenek továbbá az iskolák épített infrastruktúrájának fejlesztésére is. Ebből a keretből messze a legnagyobb projektösszeget éppen Bács-Kiskun megye nyerte el, hiszen több mint 11 milliárd forintot fordíthatnak oktatási intézményeik korszerűsítésére.

Széles sávú internet az iskolákban

A Kecskeméti Tankerületi Központ területén 62 iskolában több mint 1300 laptopot osztanak ki a pedagógusoknak a következő hetekben és megszervezik az eszközhasználatot biztosító továbbképzést is.

A digitális kompetencia fejlesztését célzó projekt biztosítja az iskolák megfelelő sávszélességű internettel és wifivel való ellátását is az ország teljes területén. Az informatikai fejlesztés keretében a tervek szerint további 5000 projektort és 3000 interaktív panelt is kiosztanak az iskoláknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában